Ultima oră

Evaluarea de anul acesta creează licee de tip “club de nota 10”

Silvia Vrînceanu Nichita
15 iul 2013 4484 vizualizări
Cei mai buni elevi din judeţ au mers la Colegiile Unirea şi Cuza, acolo unde notele de intrare au crescut.Practic, nici un elev de 9 curat nu a intrat la cele două colegii.Doi dintre zeciştii Vrancei au plecat să studieze în alte judeţe.Doar un candidat a rămas pe dinafară din cauza opţiunilor puţine pe care le-a bifat pe fişa de înscriere.In liceele vrancene au rămas peste 650 de locuri libere.Pană pe 26 iulie, candidaţii repartizaţi trebuie să-şi depună dosarele la liceeu în suplimentul de astăzi Ziarul de Vrancea vă prezintă ierarhia admiterii la liceu, în ordinea descrescătoare a mediilor

Absolvenţii de gimnaziu care şi-au depus opţiunile pentru repartizarea computerizată la liceu au fost repartizaţi ieri, cu o zi mai devreme decat data anunţată iniţial de Ministerul Educaţiei Naţionale. În Vrancea 2.388 de elevi şi-au depus fişele de înscriere, dintre care 2.344 sunt vranceni, iar 44 provin din alte judeţe (39 din Bacău, doi din Galaţi şi cate unul din Dîmboviţa, Brăila şi Hunedoara). Dintre aceştia au fost repartizaţi 2.387 de elevi, unul dintre admitanţi rămanand pe dianafară. Este vorba despre Claudia Valentina Măcrinoiu de la Şcoala Mera care a avut media de admitere 6,84, dar care a bifat prea puţine opţiuni pe fişa de admitere la liceu, după cum spun oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cea mare medie de admitere este 10, cu aceasta intrand la liceele din judeţ 9 elevi, iar cea mai mică este 3,82 care aparţine unui candidat ce a intrat la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” la specializarea construcţii, instalaţii şi lucrări publice. Judeţul Vrancea a pierdut doi “decari”. Este vorba despre Alina Rodica David, de la Şcoala “Ştefan cel Mare”din Focşani, care a ales să studieze la un colegiu de informatică din capitală, şi Dana Cristiana Dima, de la Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud, care a optat pentru un liceu mai bun din judeţul Bacău. Candidaţii care au optat pentru liceele vocaţionale şi care au susţinut probe eliminatorii au fost admişi astfel: 76 la Liceul cu Program Sportiv, 68 la Liceul de Arte “Gh Tattarescu” şi 28 la Liceul Pedagogic “Spiru Haret”. Alţi 39 de candidaţi au fost repartizaţi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna”, iar 26 de candidaţi rromi pe locurile rezervate pentru ei.
 

Foto:mediafax

CNU a luat 7 zecişti. “Inevitabil va fi bine!”, zice Noană

 
Zeciştii admiterii din acest an au optat, după cum era de aşteptat, pentru unul dintre Colegiile Unirea sau Cuza. Cei mai mulţi, şapte la număr, au intrat la Colegiul Unirea, iar doi la Colegiul Cuza. La CNU au intrat şi cinci dintre cei şase candidaţi cu medii de 9,99. Aşa cum Ziarul de Vrancea a scris în ediţia de ieri, mediile mari de anul acesta de la Evaluarea naţională au urcat serios ultimile medii de admitere la cele două colegii naţionale. Astfel, Ştiinţele sociale de la CNU au urcat ştacheta pană la 9,75. La filologie s-a intrat cu 9,59, cu jumătate de punct mai mult decat anul trecut, cand ultima medie a fost 9,08. Şi la Ştiinţe sociale ştacheta a urcat pană la 9,54 în condiţiile în care în urmă cu un an ultima medie a fost 9,12. La matematică-informatică s-a intrat cu 9,48 iar anul trecut cu 9,25. Şi la Colegiul Cuza mediile de intrare au săltat cu jumătate de punct la aproape toate specializările. Astfel, la Ştiinţe sociale ultima medie de admitere a fost 9,21 (8,53 anul trecut), la matematică-informatică 9,20 (8,82 anul trecut), la ştiinţe ale naturii 9,18 (8,59 anul trecut), iar la filologie 9,10 (8,44 anul trecut). La Liceul Pedagogic “Spiru Haret” ultima medie de intrare a fost la Ştiinţe sociale 8,92 ( 8,05 anul trecut), şi la filologie 8,22 ( 7,58 anul trecut). La Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” ultima medie de admitere a fost 8,03 faţă de 7,44 în 2012. Bine s-a intrat şi la Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud, ultima medie la matematică-informatică fiind 8,86 (8,59 anul trecut). Aseară curgeau mesajele de Felicitare pe conturile de Facebook ale elevilor şi profesorilor. Elevii se felicitau pentru reuşită, iar profesorii le-au urat “Bun venit” proaspeţilor liceeni.

“Faptul că am fost aleşi de cei mai buni elevi din judeţ ne obligă, în egală măsură, şi pe noi şi pe ei! Noi trebuie să le arătăm că nu s-au înşelat în opţiuni, iar ei trebuie să ne ajute să facem asta! Inevitabil va fi bine!!!”, scrie directorul CNU pe pagina sa de Facebook. “Suntem pe poziţia 29 între primele 50 de licee din ţară cu media 9,75 la profilul Ştinţele naturii, iar din cei 9 absolvenţi care au obţinut media 10, 7 s-au înscris la Unirea. Bravo!”, scrie şi profesoara de limba romană Janet Popoiu. Profesorii speră ca proaspeţii liceeni să confirme notele de intrare, în condiţiile în care subiectele de examen de anul acesta au fost considerate mult mai lejere decat în anii trecuţi.
 

Vrancea pierde doi decari, caştigă 44 de liceeni mediocri


Vrancea pierde doi absolvenţi de gimnaziu de nota 10. Este vorba despre Alina Rodica David, de la Şcoala “Ştefan cel Mare”din Focşani, care a ales să studieze la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din capitală, şi Dana Cristiana Dima, de la Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud, care a optat pentru Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Bacău. În Vrancea au fost repartizaţi, conform propriilor opţiuni, şi 44 de elevi din alte judeţe, cei mai mulţi, 39, provenind din localităţi situate în sudul judeţului Bacău care au preferat liceele din Adjud, mai aproape de casă şi care permit naveta. Mediile acestora de admitere sunt situate între 4,67, suficient pentru a intra la Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş“ Adjud, şi 9,40, candidat care a optat pentru Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud. Cei cinci candidaţi care au medii peste 9 provin din localităţi din sudul judeţului Bacău, aceştia optand pentru Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud.
 

 

Peste 650 de locuri libere în liceele vrancene


Cu toate că doar unul dintre candidaţi nu a fost repartizat în prima etapă, în liceele vrancene au mai rămas libere peste 650 de locuri. Cele mai multe dintre acestea sunt la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” din Focşani: 74 la mecanică, 33 la electronică şi automatizări; la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”: 54 la turism şi alimentaţie, 21 la industrie textilă şi pielărie;  la Colegiul Auto: 44 la electric; la Colegiul “Valeriu D. Cotea”: 36 la mecanică, 22 la construcţii. Locuri libere a la specializări mai bine cotate mai sunt la matematică-informatică la Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu” Mărăşeşti – 17 locuri, Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobeşti – 20 locuri şi la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu - 13 locuri.

Foto:În liceele vrancene au rămas peste 650 de locuri libere

De maine şi pană pe 26 iulie, candidaţii repartizaţi trebuie să-şi depună dosarele de înscriere la şcolile la care au fost admişi. Tot de maine începe şi înscrierea candidaţilor rămaşi pe dinafară care doresc să participle la cea de-a doua etapă a repartizării computerizate ce va avea loc pe 25 iulie. Toţi absolvenţii de gimnaziu care doresc să intre la liceu în acest an o vor putea face întrucat numărul locurilor disponibile la liceu este mai mare decat al celor care au susţinut evaluarea naţională. Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a aprobat pentru anul şcolar 2013 - 2014 la învăţământul liceal, clasa a IX-a, un număr de 3.444 locuri, din care 3.136 locuri la învăţământul de zi şi 308 la învăţământul seral şi frecvenţă redusă. (M. VLĂDESCU)

Candidaţii nu au vrut să-şi revadă lucrările


Niciunul dintre candidaţii la evaluarea naţională din acest an nu a dorit să-şi vizualizeze vreuna dintre lucrări, pentru a vedea modul în care a fost corectată şi la ce subiecte au fost depunctaţi. Deşi regulamentul permite acest aspect, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că niciunul dintre candidaţi nu a făcut o solicitare scrisă în acest sens. Termenul pentru înregistrarea acestora a expirat vineri,12 iulie. (M. V.)


 

15.07.2013 ora 17,00:ATASAMENT!!!S-a afişat repartiţia la licee! Vezi la ce liceu ai intrat!

Absolvenţii de clasa a VIII-a pot afla de pe portalul www.EDU.RO dacă au fost admişi la liceul  favorit. Sapte dintre admitantii cu media 10 au intrat la Colegiul Unirea

 

Ministerul Educaţiei a finalizat mai devreme cu două zile prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a, care şi-au exprimat opţiunile în vederea admiterii la liceu. Dintre cei 145.896 de candidaţi de la nivel naţional, 145.392 (99,65%) au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate, în timp ce alţi 504 candidaţi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învăţământ. 2.388 de absolvenţi din Vrancea au fost repartizaţi în această etapă, 44 dintre aceştia fiind din alte judeţe. Subiectele mai lejere care au adus note mai mari absolvenților de gimnaziu au mărit și concurenţa la colegiile de top. Aşa se face că la liceele foarte bune s-a intrat cu medii mai mari ca anul trecut. Ultimele medii de intrare la Colegiul Național Unirea au fost 9.48 la mate-info, 9.75 la Stiintele Naturii, 9.59 la Filologie si 9.54 la Stiinte Sociale, la aceste ultime două profiluri fiind mai mare cu aproape 50 de sutimi față de anul trecut.  Sapte dintre admitanții cu media 10 au intrat la Colegiul Unirea, iar doi la Colegiul Național "Al. I. Cuza". Alți doi decari se pare că au ales licee din alte județe. 3.82 este ultima medie de admitere cu care s-a intrat la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” din Vrancea.

CITITI IN ATASAMENT REPARTIZAREA IN LICEELE DIN JUDETUL VRANCEA

Repartizarea elevilor la liceu aici: http://admitere.edu.ro/Pages/CandInJud.aspx?jud=42&alfa=1

Citiţi: 

Lista candidaţilor înscrişi în judeţul VRANCEA sortaţi alfabetic repartizati pe unităţile de  învăţământ din judeţul Vrancea 


Lista specializărilor ordonate după ultima medie din judeţul VRANCEA

Lista candidaţilor înscrişi din afara judeţului în judeţul VRANCEA sortaţi descrescător după media de admitere  

Revenim cu amănunte despre alegerile liceenilor vrânceni.

 


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.