Ultima oră

Ultimele zile de înscriere pentru corpul experţilor în managementul educaţional

Silvia Vrînceanu Nichita
22 feb 2013 2780 vizualizări
Cadrele didactice care doresc să ocupe o funcţie de director sau director adjunct într-o unitate şcolară din judeţ trebuie să se grăbească.

Înscrierile pentru intrarea în corpul experţilor în managementul educaţional, fără de care un cadru didactic nu poate fi director, se fac online la adresa http://cneme.edu.ro/inscriere, pană miercuri, 27 februarie 2013. Pentru Vrancea sunt disponibile 194 de locuri, reprezentand 5% din numărul de posturi existente în judeţ în anul şcolar actual. La ora actuală 300 de profesori se află în corpul naţional al experţilor în educaţie. Conform legii educaţiei naţionale, nu se poate participa la un concurs de ocupare a unei funcţii, respectiv inspector şcolar general, inspector adjunct, inspector şcolar, director sau director adjunct a unităţilor de învăţământ, fără a face parte din corpul naţional de experţi în management educaţional. “Candidatul trebuie să facă dovada acumulării a 60 de credite în cadrul unor programe acrediate de formare în domeniul managementului educaţional, să fi avut calificativul “foarte bine” în ultimii ani şcolari şi trebuie să fie titular în învăţământ, să aibă cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor. De asemenea, cadrul trebuie să nu fi fost privat de dreptul de a conduce o unitate de învăţământ, printr-o hotărâre judecătorească şi să nu fi fost exclus din corpul naţional al experţilor în management”, declară oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Evaluarea portofoliilor de către comisia de evaluare constituită la nivelul Inspectoratului Şcolar, respectiv la Minister pentru personalul inspectoratului, se face în perioada 6-14 martie”. În data de 15 martie, validarea se va face în consiliul de administraţie a ISJ. Depunerea contestaţiilor se face între 18-22 martie, la sediul ISJ sau la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale pentru personalul din Inspectorat. Tot între 8 şi 26 martie are loc şi soluţionarea contestaţiilor iar, între 27 şi 28 martie Inspectoratele Şcolare întocmesc lista cuprinzând candidaţii promovaţi, care se înaintează Ministerului Educaţiei Naţionale. În data de 1 aprilie, va fi emis Ordinul de ministru privind cadrele didactice declarate promovate şi care vor intra în registrul naţional al experţilor în management educaţional. Detalii pe site-ul http://cneme.edu.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
eu, acum 4086 zile, 19 ore, 12 minute, 54 secunde
Ma intreb de ce rezultatele elevilor merg din ce in ce mai jos iar buna cuviinta e total disparuta din moment ce suntem plini de experti in educatie?!
fort, acum 4087 zile, 9 ore, 27 minute, 32 secunde
D-na redactor Silvia Vranceanu Nichita,cu regret va aduc la cunostinta ca m-ati dezamagit...Legea Eucatiei prevede, de cand * fost aprobata, ca nu poate ocupa nimeni * functie de director fara * citeste integral
@, acum 4087 zile, 11 ore, 20 minute, 58 secunde
Mda! "Razboi" de dosare! "Proaspetii fosti" si actuali "manageri", in fapt lingai de partid aflat la un moment sau altul la putere, lipsind cu nesimtire de la ore ca sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.