Ultima oră

Atenţie la acoperişuri: avalanşe de zăpadă şi ţurţuri

Aurelian Ivan
28 ian 2013 1140 vizualizări
Aveţi grijă pe unde mergeţi întrucat aţi putea fi rănit de turţurii sau de zăpada care se prăbuşeşte de pe blocuri

S-a oprit ninsoarea, acum încep căderile de zăpadă de pe blocurile din municipiul Focşani şi nu numai! Pe langă acest lucru, stau să cadă şi turţurii care s-au format în ultimele zile, asemeni unor suliţe de gheaţă. Peste tot în oraş, pe blocuri, pe case, pe terase se văd nămeţi care stau să cadă. Pe langă blocuri sunt parcate maşini, iar pe cărările formate langă clădiri circulă frecvent locatari ca să ajungă la autoturisme. Prin urmare, nu ar fi rău ca persoanele care trec să arunce o privire în sus pentru a se asigura că nu există nici un pericol. De altfel, pietonii sunt atenţionaţi, în unele zone din oraş, cum ar fi la blocul Romarta, de pericolul care pandeşte de pe acoperiş. Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă spun că legea obligă administraţiile de proprietari şi persoanele fizice, în cazul locuinţelor individuale, să îndepărteze zăpada cu forţe proprii sau prin angajarea unor firme de alpinism utilitar care să facă această treabă. Însă puţine asociaţii de proprietari îşi permit să facă asemenea cheltuieli. ”În ultima săptămană au fost patru solicitări de îndepărtare a zăpezii care punea în pericol siguranţa cetăţenilor. Vă pot spune că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, conform legii, poate interveni la solicitarea administratorilor de bloc sau proprietarilor atunci cand zăpada sau ţurţurii reprezintă un pericol iminent pentru populaţie”, ne-a spus Florin Olaru, purtătorul de cuvant al pompierilor. Totodată, reamintim că în caz de pericol de cădere a zăpezii de pe clădiri înalte, deţinătorii au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus riscurilor, aşa cum se întamplă deja în mai multe spaţii publice din Focşani. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
emilia, acum 4108 zile, 1 ora, 59 minute, 25 secunde
Care sunt cauzele formării acestor pericole pe acoperișurile blocurilor ? Ancheta de presă nu are nici o valoare dacă nu informează cui datorăm aceste momente letale ce pot să ne lovească și citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.