Ultima oră

VIDEO!!!Ora 13.00: ANM prelungeşte CODUL PORTOCALIU în Vrancea şi Buzău până la ora 19,00

Silvia Vrînceanu Nichita
20 dec 2012 5164 vizualizări
Codul portocaliu va fi prelungit până la ora 19.00 pentru judeţele Vrancea şi Buzău, pentru celelalte zone urmând ca această avertizare să fie ridicată, a anunţat la Guvern conducerea Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).


  Începând cu joi, ora 20.00, pentru judeţele Buzău, Galaţi, Brăila şi Ialomiţa va fi emis cod galben de vânt puternic, care va fi menţinut până spre miezul nopţii.

Directorul ANM, Ion Sandu, a precizat că după ora 02.00 vântul ar putea scădea în intensitate.

Sandu arătat că previziunile meteorologilor arată în următoarele zece zile o situaţie de iarnă normală, fără fenomene grave.

"Modelele estimează că în următoarele zece zile va ninge, va bate vântul, dar nu va fi o situaţie gravă", a spus directorul ANM.

El a precizat că, dacă pe perioada codului galben viteza medie a vântului este de 8 m/s, respectiv vânt de 100 km/oră, de vineri, pe perioada sfârşitului de săptămână, viteza medie va fi de 3-4 m/s.

Totodată, începând cu 24 decembrie, din vest va intra o altă configuraţie meteorologică, dar nu sunt semnale că va fi vorba de viscol.

 

Ora 11.00: Vântul polar prelungeste CODUL PORTOCALIU  până la ora 13,30


 

  Avertizarea cod portocaliu de viscol a fost prelungită joi, până la ora 13.30 în judeţele Galaţi şi Vrancea, după cum a anunţat Instituţia Prefectului.

Potrivit avertizării nowcasting cod portocaliu, vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de peste 70 de kilometri pe oră la
rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Pană la ora 10.30 în judetul Vrancea erau patru Drumuri Nationale închise, 10 Drumuri Judetene, 8 localitati izolate din cauza închiderii  drumurilor (7.376 persoane). Prefectul Cătălin Kanty Popescu a convocat o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta ultimele măsuri adoptate pe fondul înrăutăţirii vremii. Codul portocaliu de viscol a fost prelungit pentru mai multe judeţe, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Între orele : 09:00 şi 13:00
În zona : pe arii extinse în judeţele Brăila, Buzău şi Ialomiţa.
Se vor semnala : viscol - în intervalul menţionat va ninge, iar vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Între orele : 10:30 si 13:30
În zona : judeţele Galaţi şi Vrancea
Se vor semnala : viscol - în intervalul menţionat va ninge, iar vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

 

Ora 8.00, cod portocaliu: 11 drumuri răman închise din pricina viscolului puternic

Judeţul Vrancea se află sub avertizare de cod portocaliu de vant puternic şi ninsori pana la ora 10.30, ce vizează arii extinse din sudul Moldovei, Dobrogea, sudul şi estul Munteniei.

Potrivit ANM, în aceste regiuni va ninge, iar vântul va sufla cu peste 70 de kilometri pe oră la rafală, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Meteorologii avertizează, de asemenea, că vizibilitatea în zonele vizate va scădea, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. Potrivit autorităţilor judeţene, la această oră sunt închise trei drumuri naţionale şi şapte judeţene pentru a evita riscul unor blocaje, iar pe DN2L, Tişiţa-Panciu, circulaţia este restricţionată pentru maşinile mai mari de 3.5 tone. Poliţiştii spun  că pe drumurile de campie traficul rutier se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, care spulberă zăpada şi reduce vizibilitatea. “Le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care deplasarea nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul înzăpezirii, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie să lipsească tot ceea ce este necesar supravieţuirii în condiţii de temperaturi scăzute.”, se arată într-o recomandare a Poliţiei. De asemenea, 3.028 de gospodării din sudul judeţului Vrancea sunt izolate, iar 36 de localitati au probleme cu furnizarea energiei electrice. Prefectul Catalin Popescu a convocat pentru această dimineaţă o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a vedea ce este de făcut pentru a atenua problemele generate de iarna.


Situaţia drumurilor naţionale şi judeţene din Vrancea, la ora 8.00

Sectoare naţionale închise
DN23B        Maicanesti – Ciorasti intre km 3-15
DN 23 A    Milcovul – Tătăranu între km. 1 şi 22
DN2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni între km. 8 şi 16 A 500
DN 2L   3,5T        Tişiţa-Panciu Km. 0-8A915m.

Drumuri judeţene închise

205E   din DN 2 spre Răchitosu - Ciuşlea
204D     Focşani - Suraia
204E        Haret - Panciu
204G     Mirceşti - Răduleşti
205H     Domneşti - Păuneşti
205E     DN 2 - Ţifeşti
119C     DN2 – Rugineşti

Vă mai informăm că autorităţile bulgare au suspendat temporar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo, pe drumurile din 15 judeţe din Republica Bulgaria. Aceeaşi măsură a fost luată şi de poliţia rutieră română, aseară, în judeţele Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu, pe DN5, DN39, DN38 şi DN3 (drum închis la această oră pe tronsonul Chiciu-Fundulea), pentru a evita blocarea punctelor de trecere a frontierei Giurgiu, Vama Veche, Negru Vodă şi Silistra. Aşadar, conducătorilor de autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone li se recomandă să oprească în parcări amenajate înainte de a ajunge în judeţele cu probleme.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.