Ultima oră

VIDEO!!!Moş Crăciun va pune cadouri în Vrancea sub pomi aduşi din… Ungaria

Aurelian Ivan
17 dec 2012 8984 vizualizări
In Piaţa din Focşani brazii de Crăciun îşi aşteaptă cumpărătorii.Negustorii se acuză între ei că unii vand brazi furaţi şi prea ieftini.Brazii autohtoni, pitici şi cu trei crenguţe, se vand la 50-80 de lei.Brazii din pădurile Ungariei, stufoşi şi viguroşi, sunt promovaţi de vanzători nu mai jos de 100 lei.Focşănenii nu s-au îngrămădit să cumpere pomi de iarnă, mulţi motivand că sunt exagerat de scumpi

In Piaţa din Focşani negustorii de pomi de Crăciun se întrec în a-şi prezenta marfa de sezon. Brăduţii sunt aduşi din pepinierele din  Vrancea, dar , supriză, şi din Ungaria. Adică, nu i-am luat la guvernare, dar le cumpărăm brazii. Un brad de-al nostru, autohton, la o înălţime peste 1,5 metri se vinde cu 50, 60 sau 80 de lei, în funcţie de cat de bogat este în crenguţe. Preţul creşte în cazul brazilor de 2 metri şi peste, suma pe care o încasează vanzătorii fiind de peste 100 de lei. Dar staţi să-i vedeţi pe cei din Ungaria, brazi falnici peste 1,5 metri, foarte stufoşi, dar şi cu preţ pe măsură. Nu-l vezi pe negustor să dea mai jos de 100 de lei bucata. Ce-i drept este un soi de brad cu tentă argintie, frumos, dar pentru mulţi care au trecut prin piaţă ieri, mult prea scump. Şi dacă tot veni vorba de cumpărători, aceştia au cam „lipsit”. Puţinii care s-au perindat prin piaţă doar au întrebat de preţ. Mulţi au spus că „o să cumpărăm bradul cand zice nevasta” sau ”am avut în fiecare an brad de Crăciun, mai mult pentru copii, nepoţi, dar nu îl luăm acum că stăm la apartament şi se usucă”, acestea fiind doar cateva exemple de reacţii după ce cumpărătorii au văzut brazii.

Ia bradul neamule!

Comercianţii de brazi de Crăciun n-au prea avut noroc la clienţi. Unii spun „printre dinţi” cum că în piaţă se vand foarte mulţi pomi de iarnă care nu au acte, exemplare de peste 1,5 metri la preţuri de 30 de lei sau chiar cu 20 de lei. Cei care i-au cumpărat din pepinieră spun că nu pot coborî preţul sub 60 de lei, deocamdată. O fi sau nu o fi aşa, cert este că marfa este „perisabilă”, în curand aceşti pomi se vor usca. Pană atunci comercianţii trebuie să îşi scoată investiţia. „Astea sunt preţurile, 50-60 de lei, că nu are lumea bani, clienţi nu prea sunt, poate de săptămana viitoare vor fi mai mulţi”, ne-a spus încrezător unul din vanzători. Pentru cei care nu îşi permit un brad de Crăciun, există întotdeauna varianta unei crenguţe care nu costă mai mult de 5 lei. Cei mai mulţi dintre cumpărători vor aştepta zilele din apropierea Crăciunului pentru a-şi cumpăra bradul, nu de alta dar speră să îl cumpere mai ieftin sau chiar gratis, mulţi pomi urmand a fi abandonaţi după Crăciun. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini din Piaţa Moldovei, de la sectorul unde se vand brazi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.