Ultima oră

Odobeşteanul Victor Ciumac s-a întâlnit cu Bill Clinton

Valentin Muscă
14 dec 2012 5637 vizualizări
În timp ce guvernanţii României din toate regimurile tânjesc după o întâlnire cu cel mai popular preşedinte american de după Războiul Rece, umilindu-se prin toate cercurile de lobişti din jurul Casei Albe, odobeşteanul Victor Ciumac s-a întâlnit cu Bil Clinton într-un mod cu totul excepţional, ba mai mult a participat alături de acesta la mai multe seminarii şi mese rotunde

„Am avut şansa să particip la Clinton Global Initiative University, eveniment organizat în cadrul Univeristăţii «George Washington» din Washington D.C., un proiect iniţiat de cel de-al 42-lea preşedinte al SUA, Bill Clinton, ce reuneşte noua generaţie de lideri ai societăţii civile, studenţi ai universităţilor din întreaga lume, experţi şi oameni de ştiinţă ce lucrează împreună pentru găsirea unor soluţii inovatoare la adresa problemelor globale”, ne-a spus tânărul odobeştean, care a fost singurul student de la o Universitate din România selectat să participe la acest eveniment.

Licenţiat în Stiinţe Politice al Universităţii din Bucureşti şi absolvent al cursurilor de Masterat în Relaţii Internaţionale - Facultatea de ştiinţe Politice, Victor Ciumac este preşedintele Asociaţiei pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă Locală, ONG ce îşi are sediul în Oraşul Odobeşti din judeţul Vrancea. Împreună cu vrânceanul Gabriel Petre, actualul viceprimar social-democrat al Sectorului 6 din Bucureşti, a organizat în 2011, în capitala României, un miting împotriva închiderii Spitalelor din Vrancea de către Guvernul Emil Boc.

Dacă Bill Clinton nu a ajuns încă (sic!) la Odobeşti, a poposit în această iarnă un tânăr cercetător american care a susţinut o conferinţă despre democraţie la Casa de Cultură, ceea ce arată că, dincolo de bătăliile politice, cu ale lor lupte subterane, trădări şi declaraţii caragialeşti, există în România un pospai de societate civilă de unde ar putea veni purificarea vieţii politice, cu condiţia ca lumea politică să nu înghită societatea civilă înainte ca aceasta să se nască de-a binelea! (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Angel, acum 4149 zile, 15 ore, 17 minute, 20 secunde
@Andreea. Nu sunt la Washighton la o cafea cu Bill, insa am avut ocazia sa ma intalnesc cu el la Bucuresti, la librarie, la lansarea cartii despre care vorbeam. Deci s-ar putea face un articol pe tema citeste integral
Funica-Anghel Mariana, acum 4149 zile, 15 ore, 42 minute, 4 secunde
FELICITARI! Dragule, esti minunat, sunt sigura ca vei reusi tot ce ti-ai propus! Stiu ca ai planuri mari si Dumnezeu sa-ti ajute sa le implinesti!
Victor M., acum 4149 zile, 16 ore, 47 minute, 51 secunde
Bravo Victore! Ma mandresc ca am un asa prieten... Totusi, cam tarziu a aflat acest ziar de vizita in America a lui Victor. Aceasta a avut loc in urma cu aproape un an!
Andreea, acum 4149 zile, 17 ore, 59 minute, 28 secunde
''Angel'' ar trebui sa iti pastrez criticile pentru momentul in care urmatorul titlu al unui ziar va suna cam asa :"' Angel s-a intalnit cu Bill Clinton'', sau citeste integral
Ciumac Alexandra, acum 4149 zile, 18 ore, 10 minute, 36 secunde
Bravo Victoras!!! Ai demonstrat inca odata ca esti peste acei politicieni care se bat cu pumnii in piept...Ma bucur ca aduci cinste familiei si orasului Odobesti!!!
angel, acum 4149 zile, 23 ore, 51 minute, 8 secunde
Poate autorul articolului nu a aflat ca Bill Clinton este o persoana particulara in acest moment, cu care ai mari sanse sa te intalnesti pe strada sau la cafenea daca, intamplator, te afli la citeste integral
un focsanean, acum 4150 zile, 1 ora, 17 minute, 36 secunde
Bravo, Victoras! Ma mandresc ca te cunosc si ca esti un om de exceptie! Uite ca se poate sa mai avem si noi romani capabili, modesti si care ne dau siguranta unui viitor mai bun. Felicitari!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.