Ultima oră

USL- profit maxim la alegerile parlamentare din Vrancea

Silvia Vrînceanu
9 dec 2012 3219 vizualizări
Surpriza alegerilor parlamentare din Vrancea: USL pare să fi închis toate colegiile din Vrancea cu peste 60% din voturi, potrivit numărătorii paralele făcute de cei de la PSD.

Practic, potrivit datelor parţiale, toţi candidaţii USL intră în parlament, judeţul Vrancea urmand să primească, cel mai probabil, un mandat sau chiar două prin redistribuirea naţională. Favoriţii la redistribuire par a fi la această oră candidaţii din Colegiul 6 Adjud şi Colegiul 5 Mărăşeşti, repectiv Mihai Florin Secară (ARD) şi Neagu Murgu (PP-DD), însă datele răman neoficiale întrucat numărătoarea voturilor nu s-a încheiat. De exemplu, USL pare să aibă un rezultat mai scăzut în municipiul Adjud, dar totuşi peste 50%, aşa că emoţiile sunt încă mari în tabăra opoziţiei. În Colegiul 5 Dumitreşti, Nini Săpunaru centralizează la randul său voturi, raportand 66% în comuna Dumitreşti şi 67 la Bordeşti. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce obţinem noi date cu privire la numărătoarea voturilor.

Ora 21.00: Primele rezultate dau caştigător USL cu peste 54%

USL a caştigat detaşat alegerile parlament potrivit informaţiilor institutelor de sondare a opiniei publice care au efectuat exit poll-uri în cursul zilei de astăzi. CURS a anunţat că USL a obţinut 56,96% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 57,58% pentru Senat. Potrivit CCSB, USL caştigat cu 56,8% din voturi la Camera Deputaţilor şi 58,3% pentru Senat. CSOP  anunţat cele mai “slabe” rezultate, cu 54% pentru Camera Deputaţilor şi 55% pentru Senat. Operaţiunea de votare s-a încheiat la ora 21.00, la această oră buletinele fiind numărate în cele 357 de secţii din judeţul Vrancea. Primele rezultate neoficiale din Vrancea vor fi disponibile abia peste două ore şi jumătate, ca urmare a numărătorilor paralele efectuate de partide. Autorităţile au decis ca la acest scrutin buletinele de vot şi procesele verbale cu rezultatul numărătorii voturilor să fie aduse la BEJ începand de luni dimineaţă, nu în cursul nopţii, pentru a evita înghesuiala, stresul şi oboseala, după cum a declarat prefectul. Centralizarea rezultatelor va fi făcută la BEJ pe baza sms-urilor trimise de preşedinţii secţiilor de votare. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.