Ultima oră

Aşteptare dureroasă pentru familiile militarilor decedaţi la Boboc

Aurelian Ivan
10 iul 2012 1894 vizualizări
Familiile îndoliate în urma accidentului aviatic de la Buzău încă îşi aşteaptă copiii acasă, ca să îi înmormanteze creştineşte

Familiile militarilor decedaţi în accidentul aviatic de la Buzău nu au primit încă ceea ce a mai rămas din trupurile copiiilor lor pentru a le face înmormantarea creştinească. Autorităţile militare au tratat problema în aceeaşi notă rece şi cu opacitate, chiar şi faţă de rudele militarilor dispăruţi. Nicio informaţie, nici despre rezultatele testelor ADN şi nici despre cauzele care au condus la catastrofa aviatică produsă în judeţul vecin şi în care au pierit şi doi mecanici de zbor din Focşani. Şi asta în ciuda faptului că astăzi este a şasea zi de la tragedie. Din cate se ştie, astăzi sau maine ar trebui să fie aduse rămăşiţele pămanteşti ale militarilor decedaţi în accidentul aviatic de la Buzău. “Din cauză că trupurile lor au fost arse aproape complet, este nevoie de aceste teste ADN pentru a putea ştii cui aparţin rămăşiţele carbonizate”, ne-au declarat surse militare. Rămăşiţele pămanteşti ale maiştrilor militari Cătălin Topoliceanu şi Viorel Cojocaru vor fi depuse la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Focşani, în care slujeşte părintele protopop Nicolae Cobzaru. Cei doi vor beneficia de o ceremonie comună şi îşi vor dormi somnul de veci în Cimitirul Nordic. Vă reamintim că în accidentul aviatic de la Buzău şi-au pierdut viaţa căpitan-comandorul Mitică Docuz, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru şi studentul Ştefan Coropeţchi. Căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani,  avea la activ peste 1.700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era căsătorit şi tatăl unui copil. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1.100 de ore de zbor, era căsătorit şi avea un copil. Studentul Ştefan Coropeţchi avea 19 ani şi era necăsătorit. Neoficial se crede că elicopterul s-a prăbuşit din cauza uzurii, însă ancheta nu a fost finalizată. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.