Ultima oră

În luna iulie “pămantul ia foc”

Aurelian Ivan
4 iul 2012 1393 vizualizări
Ne aşteaptă vremuri “fierbinţi”, la propriu. Meteorologii de la ANM spun că temperaturile vor depăşi cu pană la patru – cinci grade Celsius normele climatologice ale perioadei

Aceste temperaturi “extreme” se vor înregistra, mai ales în vestul, estul şi sudul României. Potrivit meteorologilor de la Administraţia Naţională de Meteorologie, luna iulie va fi cea mai călduroasă lună din an. Zilele extrem de călduroase, de peste 35 de grade, vor alterna însă cu cele în care vremea revine la normalul perioadei. Nu sunt excluse nici fenomenele meteo extreme, precum aversele de ploaie sau grindină. În zona Moldovei mediile temperaturilor maxime vor atinge 32-33 de grade. Începand de pe 5 iulie regimul termic va marca o uşoară scădere, după care se va menţine relativ constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, până la sfârşitul intervalului de prognoză. În primele zile doar izolat şi trecător vor fi ploi slabe, dar în intervalul 4-7 iulie probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse şi însoţite de descărcări electrice va creşte. Spre sfârşitul perioadei de prognoză ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii tot mai restrânse. (A. I.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.