Ultima oră

Preoţii vor poliţişti langă biserici pentru o mai bună pază

Ziarul de Vrancea
19 iun 2012 2422 vizualizări
Preoţii prezenţi la înmormantarea de ieri recunosc faptul că se tem nu atat pentru ei, dar şi pentru credincioşi. Preoţii din Focşani şi-au pus problema siguranţei în biserică.

„Nu se poate pune în discuţie siguranţa preotului pentru că noi în biserică stăm de vorbă cu diverse persoane. Nu avem de unde să ştim cu ce ganduri vine respectivul la noi şi nici dacă înţeleg sau deranjează ceea ce propovăduim noi. În privinţa siguranţei, cred că ar trebui făcut ceva pentru că este inadmisibil ca într-o biserică din centrul oraşului, ziua în amiaza mare să nu fie nimeni care să vadă ceea ce s-a întamplat. Trebuie regandită siguranţa, nu atat a preotului, cat a credinciosului care intră în biserică”, declară preotul Maricel Murgu de la parohia „Sfantul Petru şi Pavel” din Focşani. De altfel, cu numai cateva luni în urmă, preoţii din Focşanii au fost convocaţi la Protoerie, unde s-a încheiat un protocol cu Poliţia de Proximitate pentru a se găsi o soluţie de a elimina cerşetoria din faţa bisericilor focşănene. Preoţilor li s-a cerut să sfătuiască credincioşii să nu le mai ofere bani încurajand în acest mod nemunca. Preoţii au cerut atunci ca la fiecare biserică să se afle în preajmă cate un poliţist. „Pentru omul de rand, poliţistul trebuie să fie aproape, să îl simtă langă el,” şi-a explicat această cerinţă preotul Maricel Murgu. Preoţii cer poliţişti şi nu neapărat camere de filmat. „Se exagerează cu montarea camerelor de luat vederi la biserică”, spune şi preotul Marian Truşcă de la Gugeşti. (M. VLĂDESCU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
?, acum 4333 zile, 17 ore, 34 minute, 52 secunde
sa se inteleaga nu vreau sa jignesc pe cineva dar este bine sa ne pastram cumpatul
?, acum 4333 zile, 17 ore, 38 minute, 22 secunde
dar atunci cand merg din casa in casa nu au nevoie de protectie?eventual si de un contabil? dar o masina de serviciu strica?
Euromilitian, acum 4334 zile, 1 ora, 53 minute, 16 secunde
Sa faca un contract cu umo serv,sa-i plateasca din cutia milei,ca politia are altceva mai bun de facut decat sa pazeasca popi si biserici! Sa puna comunitari de paza,ca aia iau banii degeaba si pe citeste integral
d@n, acum 4334 zile, 2 ore, 39 minute, 30 secunde
Da , da , e nevoie si de protectia celor de la FBI. :):):) sa nu care cumva sa fie rapit vreun popa !!!
rtu, acum 4334 zile, 11 ore, 39 minute, 47 secunde
alt bolnav psihic...,cel care a comentat mai jos...rusine scursura ce esti!
sa v-o tragem, tapi ca ca ci osi !, acum 4334 zile, 12 ore, 1 minut, 24 secunde
Copiii nostri au nevoie deopotriva de protectia impotriva furnizorilor de droguri, perceptorilor de taxe de protectie, impotriva rapitorilor de minori - de pe langa scoli, parcuri, cinematografe, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.