Ultima oră

Traficanţii de droguri răman după gratii

Ziarul de Vrancea
25 mai 2012 1516 vizualizări
Curtea de Apel Galaţi a respins ieri recursurile declarate de inculpaţii Florin Petru Olteniceanu, Adrian Ionuţ Turbea şi Daniel Munteanu, acuzaţi de trafic de droguri de către procurorii DIICOT.

Tribunalul Vrancea a menţinut în cursul acestei luni măsura arestării preventive asupra celor trei, aceştia avand posibilitatea de a contesta în recurs sentinţa. Inculpaţii au fost trimişi în judecată la finalul lunii martie după un flagrant care a avut loc pe 7 martie, în incinta benzinăriei Petrom Nord din municipiu. La momentul respectiv, Petru Olteniceanu a fost reţinut după ce vanduse unor investigatori sub acoperire cinci grame de canabis contra sumei de 500 lei. În urma percheziţiilor domiciliare, procurorii au mai descoperit la învinuiţi cantitatea de aproape 34 grame de canabis, adusă din Spania în vederea comercializării, dar şi o instalaţie artizanală cu mai multe ghivece în care fusese plantat canabis. Şi Florin Anton, acuzat de asemenea de trafic de droguri în ultimul flagrant derulat în Focşani pe 5 mai, va rămane în arest. Tribunalul Vrancea a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Anton, după ce Curtea de Apel de la Galaţi a decis în recurs arestarea lui şi a celuilalt inculpat, Ionel Cristian Scutaru. (Gabriel SAVA)

Spărgător de case prins în timpul slujbei

Un bărbat din comuna Boloteşti a fost luat la întrebări de poliţişti în timpul unei slujbe de slujire a unei troiţe din satul Pietroasa. În timpul evenimentului, Cristea V., 56 ani, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu ocazia controlului corporal asupra acestuia s-a găsit un cuţit. În urma cercetărilor s-a stabilit că acesta este autorul unui furt din locuinţă comis la începutul lunii mai, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. (D. C.)

S-a întors din Spania şi s-a predat la poliţie

Un tanăr de 28 de ani din Focşani s-a prezentat joi la sediul poliţiei vrancene pentru se preda întrucat era căutat de mai mult timp. Iulian I. era urmărit naţional avand de ispăşit o condamnare de doi ani pentru lovire şi alte violenţe. Acesta le-a declarat poliţiştilor că s-a întors din Spania în noaptea de 22/23 mai pentru a executa pedeapsa aplicată de instanţă. Bărbatul a fost instalat în Penitenciarul Focşani. (D. C.)

Rănit în timp ce construia blocurile ANL

Un muncitor care lucra la ridicarea blocurilor ANL din Adjud a fost victima unui accident de muncă. Joi, poliţiştii din Adjud au fost sesizaţi că Mihail T., 23 ani, din comuna buzoiană Balta Albă, aflandu-se în timpul programului de lucru la blocurile ANL din oraş, a fost victima unui accident. Acestuia i-a căzut în cap un panou din lemn. Bărbatul a fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral acut deschis. (D. C.)

A trecut pe roşu şi a refuzat să sufle în fiolă

Un bărbat de 33 de ani din Focşani a fost trimis în judecată pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice. Cătălin Olaru este acuzat de procurori că a refuzat recoltarea probelor biologice, pe data de 28 ianuarie, după ce fusese oprit de un echipaj de poliţie pentru că a trecut pe culoarea roşie a semaforului. În timpul audierilor, bărbatul a recunoscut că a băut în timpul zilei însă a declarat că s-a urcat la volan pentru a-şi duce copilul la spital, pentru că se simţea rău. (G. S.)

Judecat că a tăiat din pădurea sa

Gelu Ghiuţă, un gălăţean de 55 de ani, a fost trimis recent în judecată pentru comiterea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori. Conform procurorilor, anul trecut în septembrie, bărbatul a tăiat din propria pădure 13 arbori. Prejudiciul adus fondului silvic este evaluat la 1.614 lei. În cauză s-a constituit parte civilă şi ICAS Bucureşti împreună cu Ocolul Silvic Vidra. (G. S.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.