Ultima oră

VIDEO!!!!Advertorial: Vincon Vrancea, marele caştigător de la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles

Ziarul de Vrancea
24 mai 2012 5530 vizualizări
Vincon Vrancea a fost desemnat marele caştigător din Romania la Concursul Mondial de vinuri - Bruxelles 2012 u Vincon a obţinut două medalii de aur din cele trei obţinute de ţara noastră pentru Muscat Ottonel 2011 - Ambrosio şi Tămaioasă Romanească 1989

 Concursul Mondial de Vinuri Bruxelles a fost creat sub impulsul lui Louis Havaux şi a avut loc pentru prima dată în anul 1994, la Bruges. La prima ediţie s-au înregistrat 861 probe de vin cu 29 ţări participante. Juriul a fost format din 50 degustători experţi. În 2006, Concursul Mondial decide să afirme caracterul său internaţional, organizandu-se în diferite ţări ale Europei. După Lisabona, Maastricht, Bordeaux, Valencia, Palermo şi Luxembourg, Concursul Mondial de la Bruxelles s-a organizat în luna mai 2012 la Guimaraes – Portugalia. Ediţia din acest an a bătut un nou record: cel al numărului de vinuri ale producătorilor din lumea întreagă şi o diversitate tot mai mare a originii şi profilului degustătorilor. În total au fost 8.397 vinuri şi băuturi spirtoase, provenind din 52 de ţări producătoare, printre care Franţa, Spania, Italia, Portugalia, Chile, Africa de Sud, Australia, Argentina, Peru, Germania, Austria, Ungaria, Uruguay, Romania ş.a. Franţa a bătut propriul record cu 2.541 vinuri prezente, Spania 1.600, Italia 993, Portugalia cu 925, Chile 447, Africa de Sud 248 vinuri, etc. Ansamblul de vinuri şi băuturi spirtoase înscrise în concurs reprezintă aproximativ 745 milioane sticle comercializate în lume. Romania a participat la acest concurs cu 101 vinuri.

Vincon lansează vinurile premiante sub brandul Ambrosio

Un Muscat Ottonel 2011 şi o Tămaioasă Romanească 1989, ambele produse de către Vincon Vrancea, au impresionat degustători de renume mondial. “Vincon Vrancea a obţinut cel mai bun rezultat, primind două Medalii de Aur, într-o concurenţă acerbă cu: Muscat Ottonel Ambrosio 2011, un vin alb, tanăr, proaspăt, fructuos, cu o aromă fină, delicată, ce inspiră încredere şi sănătate. Acesta face parte din noul brand Vincon de vinuri premium Ambrosio ce mai cuprinde alte patru vinuri: Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Tămaioasă Romanească, toate din 2008, destinat canalului Horeca, a cărui lansare pe piaţă va avea loc în luna iunie. Tămaioasa Romanească 1989, un vin de vinotecă cu o aromă exaltantă, absolut specifică, ce aminteşte de fagure cu miere de albine, flori de tei, peste care se suprapune un buchet nobil complex de mirodenii (cafea, scorţişoară, cuişoare) toate obţinute prin învechire la sticle”, a spus Georgel Costache, directorul Vincon Vrancea. Societatea este producătorul de vinuri ce are o vinotecă cu peste 100.000 de sticle la învechire în Beciul Domnesc, la Odobeşti. Romania a mai obţinut o medalie de aur prin Mera Com Internaţional Vrancea, iar alte 10 medalii de argint prin Jidvei, Budureasca, Recaş, Murfatlar, Aurelia Vişinescu şi Halewood. Faptul că cele trei medalii de aur pe care le-a obţinut Romania la cel mai mare concurs de vinuri din lume sunt obţinute în cea mai mare regiune viticolă a Romaniei ne demonstrează că Vrancea are un potenţial excepţional pentru obţinerea vinurilor premium de calitate. Reamintim că la această ediţie a celui mai mare concurs mondial de vinuri din lume, doctor inginer Georgel Costache, oenologul de la Vincon Vrancea, a fost desemnat printre cei mai buni degustători experţi din lume, acordandu-i-se trofeul degustătorului “marea Medalie de Aur”.

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.