Ultima oră

VIDEO!!!Coroane de flori la Monumentul Eroilor

Ziarul de Vrancea
24 mai 2012 2233 vizualizări
După ceremonia susţinută în Cimitirul Nordic, fanfara militară a ţinut un scurt concert în Grădina Publică

„Glorie eroilor patriei”. Acesta este mesajul scris pe Monumentul Eroilor din Cimitirul Nordic din Focşani, locul unde autorităţile s-au întalnit ieri pentru a-i comemora pe ostaşii care şi-au dat viaţa pe campul de luptă. De „Ziua Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc”, care se serbează de Înălţare pentru a simboliza ridicarea eroilor la cer alături de Iisus Hristos, militarii din Garnizoana Focşani au organizat o ceremonie militară şi una religioasă. La ceremonie au participat militarii, autorităţile publice locale şi judeţene, cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război. „Comemorăm în această zi eroi cunoscuţi sau necunoscuţi, care şi-au jertfit viaţa pe pămant romanesc sau pe pămant străin, clădind şi apărand Romania de astăzi. Ne aplecăm capetele în faţa lor, omagiandu-i ca pe adevărate repere ale instituţiei naţionale. Pierderile de vieţi omeneşti din conflagraţiile mondiale şi nu numai au fost enorme. De aceea pentru supravieţuitori s-a impus ca o datorie morală comemorarea în fiecare an a celor care au pierit pe campurile de luptă indiferent dacă sunt eroi naţionali sau străini”, a transmis Octavian Vieru, prefectul judeţului, care a ţinut cu această ocazie primul său discurs public în calitate de prefect. După acest moment au fost depuse coroane şi jerbe de flori. Ceremonia s-a finalizat cu defilarea gărzii de onoare formată din militarii Brigăzii 8 LAROM “Al. I. Cuza”. Ceremonia s-a desfăşurat langă cimitirul eroilor români căzuţi în timpul marilor bătălii ale primului război mondial. Pe crucile din cimitir sunt scrise numele a 315 ostaşi căzuţi la datorie. După încheierea ceremoniei,  în Grădina Publică din centrul municipiului, muzica militară a garnizoanei Focşani i-a încantat pe cei prezenţi în parc cu un scurt concert de muzică de fanfară. Ceremonii militare de depunere de jerbe şi coroane de flori s-au mai desfăşurat şi în localităţile Fitioneşti, Rîmniceni / Măicăneşti, Boloteşti, Ţifeşti, Cîrligele, dar şi în alte localităţi ale judeţului. De exemplu, la Ţifeşti s-au depus coroane la Monumentul Eroilor de la biserica din satul Sîrbi, unde elevii au susţinut şi un scurt moment artistic. (Raluca MANOLACHE)  

Cîrligele a făcut trei sărbători într-una

Primăria Cîrligele a organizat ieri ziua comunei, care s-a suprapus cu Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului. Dimineaţă, autorităţile locale au depus coroane de flori la cele patru monumente din satele localităţii. Elevii şcolii din comună au organizat momentul „Să învăţăm să gătim sănătos”. Tot ieri s-a tăiat panglica inaugurală la grădiniţa din satul Bonţeşti, realizată cu fonduri europene, eveniment la care a participat şi deputatul Cristian Dumitrescu. Autorităţile locale au premiat şi cele 65 de cupluri care au căsnicii de peste 50 de ani, în cadrul unei manifestări care a avut loc la Căminul Cultural. Ziua s-a încheiat cu o petrecere electorală în centrul localităţii, unde au cantat Aurel Moldoveanu, Mioara Velicu, Vasilica Tonu şi Adelina. (M. B.)

 

La Ţifeşti, la fel ca în multe localităţi rurale, eroii au fost omagiaţi de autorităţi şi locuitori


Pe crucile din cimitir sunt scrise numele a 315 de ostaşi căzuţi la datorie


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Extra, acum 4364 zile, 23 ore, 1 minut, 31 secunde
Sunteti sigur ca militarii care au defilat erau ai Brigăzii 8 LAROM “Al. I. Cuza” ???
goga, acum 4365 zile, 21 ore, 10 minute, 20 secunde
de-a Domnul sa ploua cu minte si pe la Focsani . cata nesimtire si tupeu incape intrun singur individ.Cine nu-l stie, sa-l cunoasca pe slugoiul securitatii si lingaul superiorilor. Rama de gheneral citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.