Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
24 mai 2012 829 vizualizări
Şedinţe pe comisii înainte de ultima şedinţă la CL

În aceste zile, la Primăria Focşani au loc şedinţele pe comisiile de specialitate la care participă consilierii locali. Aceştia pregătesc astfel ultima şedinţă ordinară din acest mandat al Consiliului Local Focşani, care va avea loc săptămana viitoare, marţi, de la ora 16.00. Cei 21 de consilieri municipali vor vota astfel pentru ultima dată pe 29 mai pentru că, din 11 iunie, vom avea o nouă componenţă a micului Parlament local. În acest moment, Legislativul focşănean este format din reprezentanţii a trei partide, 4 PNL, 7 PDL şi 10 PSD. Analizand listele de candidaturi ale formaţiunilor implicate în alegeri, APV şi USL, de la 11 iunie vor apărea în CL Focşani nume noi, principalii competitori “primenindu-şi” garniturile de consilieri. (I. C.)

Jandarmi la serbările semi-politice de la ţară

Reprezentanţii IJJ vor asigura astăzi măsuri de ordine şi siguranţă publică, între orele 12.30 – 13.30, în zona Cimitirului Nordic pe timpul desfăşurării ceremonialului militar şi religios, dedicat “Zilei Eroilor” unde se vor depune coroane de flori în memoria eroilor neamului. De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi şi la Mausoleul din Soveja în intervalul 10.00 - 14.00. Nu în ultimul rand, aceştia vor asigura ordinea în comunele Carligele, Moviliţa, Nereju şi Soveja, cu ocazia diferitelor evenimente care vor avea loc. (S. T.)

Poliţiştii au „păzit” trecerile de cale ferată

Mai mulţi şoferi au rămas ieri fără permis de conducere după ce au călcat stramb la trecerile de cale ferată. Echipajele de poliţie s-au postat în apropierea trecerilor din satele Şişcani şi Burcioaia, dar şi la Suraia şi Slobozia Ciorăşti. În doar cateva ore, şoferii au ignorat semnalele acustice şi luminoase, dar şi semnificaţia indicatorului „crucea Sfîntului Andrei”, care obligă şoferii să oprească şi să se asigure. Şoferii traşi pe dreapta vor fi nevoiţi să plătească şi o amendă de 210 lei în 48 de ore. (D. C.)

Peste 600 de firme au intrat în faliment

Numărul firmelor care intră sau dau faliment continuă să fie mare, chiar dacă situaţia s-a ameliorat în comparaţie cu anul trecut. Potrivit datelor publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, 611 firme au intrat în faliment la Tribunalul Vrancea. În aproape toate cazurile, procedurile au început de anul trecut. Unele dosare sau finalizat, în alte cazuri firmele au făcut recurs la Curtea de Apel Galaţi. Anul trecut, în aceeaşi perioadă Tribunalul a început deschiderea procedurii falimentului pentru 719 firme din Vrancea. Numărul comercianţilor activi a crescut în acest an, semn că situaţia economică pare să se fi îmbunătăţit. Cei mai mulţi agenţi economici se plang însă că în continuare afacerile merg prost. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.