Ultima oră

Asigurarea obligatorie la casă, primele efecte după zăpezi

Aurelian Ivan
8 mai 2012 1908 vizualizări
"Nu îmi mai fac asigurare", spune supărat un focşănean după ce a fost plimbat cateva săptămani pe drumuri ca să îi fie reparat acoperişul la casă, distrus în această iarnă sub greutatea zăpezilor

Să fie ţeapă sau nu a ştiut să citească bine condiţiile din asigurarea obligatorie la casă. Este o întrebare la care tot încearcă să îşi răspundă un focşănean, Tudorel Negulescu, care este purtat pe drumuri de vreo cateva săptămani, după ce în februarie zăpada i-a stricat acoperişul la casă, iar asiguratorul nu i-a dat banii să îl repare. Omul şi-a făcut asigurarea obligatorie de anul trecut.Toate bune şi frumoase, a dormit liniştit pană în februarie cand întreg judeţul Vrancea a fost acoperit de zăpadă. Aşa s-a trezit într-o zi cand acoperişul de la bucătăria casei s-a prăbuşit. Asigurarea obligatorie cuprinde doar cele trei riscuri: inundaţiile, cutremurul şi alunecările de teren şi punct. Pentru consecinţe în urma căderilor de corpuri, incendii, zăpezi mari, plăteşti suplimentar. Şi omul zice că a plătit. Cand s-a dăramat acoperişul, normal, s-a dus la asigurator să ceară despăgubiri. S-a dus întai la firma de asigurări şi cineva i-a spus că nu îl despăgubeşte dacă nu aduce un act de la Prefectură în care să se demonstreze că au fost calamităţi produse de căderile de zăpadă. Zis şi făcut, numai ca a trebuit să aştepte o săptămană hartia ca să se ducă la asigurator. Omul a ajuns pe data de 8 martie, moment în care a aflat cu stupoare că a venit cam tarziu. "Cand a fost zăpada cea mare a căzut tavanul şi s-a rupt acoperişul. M-am dus la aştia la asigurări, chiar atunci mi-au cerut să mă duc la Prefectură să iau o hartie că au fost calamităţi. Mi-a dat-o după o săptămană, cei de la asigurări au făcut dosarul, mi-au zis că vino luni, după aceea că au trecut 24 de oare, că nu ştiu ce. Păi îţi mai convine să faci asigurare? Nu mai fac anul asta, că m-au sunat să o reînnoiesc, dar nu mai vreau", ne-a spus supărat Tudorel Negulescu.

Asigurătorul dă vina pe lipsa zăpezii

Să nu îţi vină să crezi. Ca orice om care şi-a făcut o asigurare ai o siguranţă în cazul în care se întamplă ceva cu casa ta. Aşa a simţit şi Tudorel Negulescu. Din punctul de vedere al asigurătorului lucrurile sunt altfel. "Evenimentul trebuia anunţat imediat ce s-a întamplat. Nu a putut să ne spună data exactă cînd s-a întamplat. Noi în dosar avem o declaraţie a dumnealui în care ne-a dat două date, 20 şi 21 februarie. Noi am luat data de 21 februarie şi, conform celor de la Meteorologie, zăpada era în scădere. Evenimentul trebuia să se producă brusc, nu pe o perioadă mai lungă de timp. Mai mult, este o anexă a casei. E foarte important ca oamenii să citească toate condiţiile de asigurare de pe poliţă. Marea majoritate nu citesc şi consideră că au primit poliţa care le asigură riscurile fără să ştie ce le asigură mai exact. Oricum dosarul dlui Tudorel Negulescu este în analiză la Bucureşti", ne-a spus Todorel Marian, inspectorul de daune de la firma de asigurări unde focşăneanul a achitat poliţa. Aşadar, într-un final, zăpada e de vină! (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.