Ultima oră

VIDEO!!! Cel mai mic ou din lume este în Vrancea

Aurelian Ivan
3 mai 2012 14968 vizualizări
Minune sau anomalie?! O găină a făcut un ou de doar 4 grame!Un crescător de găini din comuna Tătăranu se laudă că găinile sale fac cele mai mici ouă din lume u cum nu poate face bani cu ouă cît mărgica, fermierul vrea să intre cu ciudăţenia de ou în Cartea Recordurilor u găina care a făcut oul de numai 4 grame perserverează şi a mai ouat unul de 7 grame u vecinilor nu le vine să creadă că s-a putut întîmpla aşa ceva şi zic că e o minune

 Ca să vezi şi să nu crezi! Un locuitor al satului Mărtineşti,comuna Tătăranu,judeţul Vrancea se laudă că găina lui a făcut cel mai mic ou din lume. Omul a ajuns la concluzia că aşa este, după ce a constatat că în Cartea Recordurilor ar fi un englez a cărui găină a făcut un ou de 7 grame, numai că al lui are doar 4 grame. Toţi vecinii se minunează de găina lui nea Vasilache, că aşa îl cheamă pe gospodarul a cărui găină a făcut “oul minune". Omul a cîntărit oul cu cîntarul electronic, l-a măsurat cu şublerul, şi de cîteva zile se tot miră cum de este posibil aşa ceva. "M-am minunat cînd am găsit în cuibar oul, cum a putut o găină aşa mare să facă un ou mic", s-a întrebat Vasilache Costică din satul Mărtineşti, comuna Tătăranu,judeţul Vrancea. De cînd s-a întîmplat ciudăţenia, toată lumea din sat vorbeşte. Fiecare are părerea lui despre oul minune de 4 grame.

Găina "minune" a mai făcut un ou cît o mărgică

Treaba este şi mai ciudată, spune omul, pentru că moţata a mai făcut un ou, de data asta de 7 grame. Un ou de găină cîntăreşte în medie 57 de grame, după cum spun specialiştii, ceea ce înseamnă că cel făcut de găină lui nea Vasilache din satul Mărtineşti,comuna Tătăranu,judeţul Vrancea este de 14 ori mai mic, este mai mic chiar şi faţă de un ou de prepeliţă, care are o greutate medie cuprinsă între 8 şi 12 grame. Aşadar nu poate fi decît o minune, zic vecinii, sau o consecinţă a unei malformaţii, după cum opinează veterinarii. "Ne-a arătat şi nouă cele două ouă de găină, ni s-a părut curios. Este o minune! Uite că e posibil ca o găină aşa de mare să facă un ou aşa de mic. O minune sau o anomalie legată de fiziologia găinii", ne-a spus unul din vecinii fermierului. Un altul este un italian care s-a stabilit în Romania. Şi pentru el oul de 4 grame este o ciudăţenie. "Sînt italian, de vreo doi ani şi jumătate locuiesc în Romania. În Italia nu am văzut decît ou de porumbel aşa mic, da de găină nu", ne-a spus vecinul Italian, pe nume Antonio.

Nea Vasilache vrea ca găina lui să apară în Cartea Recordurilor

Gospodarul din Mărtineşti comuna Tătăranu,judeţul Vrancea nu s-a oprit doar să se minuneze de oul ciudat. S-a dus la unul din vecinii săi care are internet şi a căutat dacă mai există o găină lume care să fi făcut un ou ca al lui, de numai 4 grame. A dat peste un englez care se laudă că găina lui a făcut un ou de 7 grame, dar al lui nea Vasilache are doar 4 grame, deci mai mic. Şi vrînceanul nostru s-a scărpinat în barbă şi şi-a zis ca găina lui a făcut atunci cel mai mic ou din lume. "M-am dus la vecinul meu Vasile şi i-am zis: mă, tu ai internet. Hai să căutăm care e cel mai mic ou de găină din lume şi l-am găsit. Recordul pentru cel mai mic ou ar aparţine unui englez, dar al meu este şi mai mic", ne-a spus Costică Vasilache, proprietarul “găinii minune". Omul se gîndeşte acum serios să îi contacteze pe cei de la Cartea Recordurilor ca să vină să vadă şi ei minunea. Aşa ca, în scurt timp Vrancea ar putea apărea pe harta lumii cu găină care a făcut cel mai mic ou. Asta dacă nu cumva “găina minune” nu se va apuca să nască pui vii, pentru a confirma ştirea senzaţională publicată în ziarul Evenimentul zilei al anilor 90, condus de jurnalistul vrîncean Ion Cristoiu. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini cu găina şi oul minuscul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.