Ultima oră

Coca-Cola, contaminată cu clor?

Ziarul de Vrancea
30 apr 2012 906 vizualizări
O fabrică de îmbuteliere a fost închisă temporar


Biroul de inspecţie a calităţii produselor din provincia Shanxi (nord) a ordonat deschiderea unei anchete. O "inspecţie a instalaţiei, un test al produselor, un examen al probelor şi interviuri cu personalul, dar şi alte metode au confirmat veridicitatea informaţiilor de presă", potrivit acestei administraţii. Un purtător de cuvînt al Coca-Cola a declarat ieri că închiderea temporară a fabricii a fost hotărîtă nu din cauza problemelor de securitate alimentară sau a nivelului de clor din apă, ci din cauza altor probleme ridicate de inspecţie. "Nivelurile de clor erau mult inferioare normelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Statelor Unite, Uniunii Europene (UE) sau ale Chinei pentru apa potabilă", a declarat purtătorul de cuvînt. Clorul serveşte la distrugerea bateriilor în cadrul tratării apei potabile, însă o concentraţie prea ridicată poate fi periculoasă pentru sănătate. Problemele constate, a căror natură nu a fost dezvăluită, "nu au afectat niciun moment sercuritatea produselor noastre de pe piaţă", potrivit Coca-Cola.

Fabrica a oprit producţia

O recepţioneră de la Coca-Cola Shanxi Beverages Co. a confirmat, luni, că fabrica a oprit producţia. Potrivit agenţiei China Nouă, mici cantităţi de clor au fost găsite în apa utilizată pentru fabricarea băuturii gazoase în februarie, în cursul unor lucrări de mentenanţă efectuate în uzină.  Un denunţător anonim a alertat presa locală cu privire la contaminarea a nouă loturi de produse. Scandalurile alimentare sînt foarte frecvente în China, unde opinia publică este tot mai sensibilă faţă de această problemă. Vînzările de Coca-Cola în China, care au reprezentat anul trecut 7% din vînzările grupului în întreaga lume, cresc, iar societatea americană prevede să investească patru miliarde de dolari în această ţară, în perioada 2012-2014. Coca-Cola posedă deja peste 40 de fabrici de îmbuteliere în China, unde lucrează în parteneriat cu gigantul chinez în domeniul alimentar Cofco şi conglomeratul din Honk Kong Swire Pacific.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.