Ultima oră

VIDEO!!! Detinutii si-au cautat slujbe legale la Bursa locurilor de munca

Aurelian Ivan
27 apr 2012 2674 vizualizări
Deşi mai au de ispăşit din pedeapsă, mai mulţi deţinuţi au venit la la Bursa locurilor de muncă, bineînţeles sub supravegherea gardienilor u peste 400 de angajatori şi-au prezentat oferta

 Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul din Focşani au venit la Bursa locurilor de muncă de ieri de la Sorste, din Focşani, ca să-şi caute un loc de muncă... legal. Chiar dacă sînt încă după gratii, ei vor ca atunci cînd se vor elibera să aibă de lucru. Deţinuţii s-au specializat după gratii în frizerie, computere, construcţii şi agricultură. 22 de deţinuţi au fost aduşi la acest eveniment sub supravegherea gardienilor. "Deţinuţii prezenţi la această acţiune sînt clasificaţi în regim semi-deschis, au obţinut un certificat de calificare profesională în penitenciar şi au mai puţin de un an pînă la eliberarea condiţionată. Ei s-au specializat în Penitenciarul Focşani în meseriile de operator calculator, frizer, dulgher, lucrător în tîmplărie şi chiar acum derulăm un curs în cultura plantelor",ne-a spus Geta Gură, purtătorul de cuvînt al Penitenciarului Focşani. "I-am consiliat, i-am îndrumat în căutarea unui loc de muncă, le-am prezentat ofertele de locuri de muncă, i-am îndrumat cum să îşi facă un CV, o scrisoare de intenţie, cum să caute activ un loc de muncă", ne-a spus Dana Brehoianu, purtătorul de cuvînt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea.

„Fiind deţinut, toţi se feresc să mă angajeze”

Deţinuţii îşi numără zilele pînă la eliberare. Mulţi dintre ei, închişi pentru infracţiuni de furt, ultraj şi înşelăciune, vor să lucreze după ce se eliberează din Penitenciar ca frizeri sau lucrători în zidărie. "Am diplomă de frizerie şi în situaţia în care ies afară am zis că o să îmi fac un coafor, omul trebuie să se ducă undeva că părul creşte şi la două săptămîni trebuie să treacă pe la o frizerie", ne-a spus unul dintre cei privaţi de libertate. "Aşteptăm să ne eliberăm să intrăm în societate, nu ştiu dacă o să ne mai încadreze cineva, fiind deţinut, toţi se feresc să mă angajeze", ne-a spus un alt deţinut.

Îşi caută de cîtveva luni de lucru

Peste 400 de angajatori s-au prezentat ieri la Bursa Locurilor de muncă care a avut loc în patru locaţii, în Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra. Cele 357 de locuri de muncă scoase la concurs au atras atenţia cîtorva sute de şomeri, cele mai multe în domenii precum, construcţii, confecţii, servicii şi comerţ. Au reuşit să-i impresioneze pe angajatori şi să fie selectaţi peste 160 de oameni care sînt în căutarea unui loc de muncă. 14 au fost cei mai norocoşi, ei au reuşit să fie angajaţi pe loc în funcţiile de subinginer, fierar betonist, sudor, lăcătuş, laborant, inginer textilist, operator calculator, confecţioner, tîmplar şi muncitor necalificat. Cei ghinionişti s-au întors acasă la problemele lor cu speranţa ca la următoarea bursă a locurilor de muncă îşi vor găsi un job. "De şase luni îmi caut de lucru. Am terminat la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Sînt economist de profesie, dar încă nu am de lucru şi supravieţuiesc cu ajutorul părinţilor mei, acum şi mama, care are 56 de ani, a fost dată în şomaj", ne-a spus Elena Roxana Hîrnea, o tînără de 26 de ani. "Eu îmi caut de lucru ca femeie de serviciu şi nu găsesc. Am lucrat la Odobeşti la Finanţele Publice, dar s-au mutat la Focşani şi am rămas fără locul de muncă. Am doi copii, sînt divorţată. Nu am încotro să mă duc, încotro să o iau", ne-a spus şi Săndica Tinoflei. "Nu prea sînt locuri de muncă, sînt în prag de divorţ, am un copil de doar patru ani şi nu ştiu ce să mai fac. M-am mirat că am găsit aici un loc de muncă în contabilitate", ne-a spus Nicoleta, o altă tînără care era ieri în căutarea unei slujbe. (Aurelian IVAN) 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.