Ultima oră

Florin Calinescu s-a inchis in casa, protejat de bodyguarzi. Fiul sau s-a sinucis din dragoste sau razbunare?

Ziarul de Vrancea
25 apr 2012 874 vizualizări
Dupa ce a fost anuntat ca fiul sau s-a sinucis, actorul s-a baricadat in casa, devastat de durere, si, in ciuda eforturilor celor din jur, pare sa nu se poata aduna ca sa se ocupe de repatrierea trupului fiului sau, de pregatirile pentru inmormantare si de ceremonia funerara, care nu este exclus sa aiba loc duminica, pe 29 aprilie, chiar de ziua lui.

 

 

Dupa pierderea unei fiice de doi ani si jumatate, Florin Calinescu primeste, pentru a doua oara, cea mai teribila lovitura pe care o poate incasa un crestin de la viata ? Luca, fiul lui cel mic, a incetat din viata. Tanarul, care peste cateva saptamani urma sa absolve "John Moores" University din Liverpool, unde studia filmul, si care pusese deja mana pe un contract in cinematografie, fiind cooptat in echipa unui scurtmetraj, s-a spanzurat intr-o camera de hotel din Praga. Tragedia are loc la sapte ani de cand Florin Calinescu si-a inmormantat sotia, dupa ce aceasta a pierdut lupta cu cancerul, si la peste 25 de ani de cand artistul isi ducea la groapa primul copil - pe Ioana, o fetita plapanda, care s-a nascut cu o malformatie la inima si s-a prapadit la doar doi ani si cateva luni. Urmarit de dramele sale si intamplarile nefericite, peste care a reusit sa treaca de fiecare data cu ajutorul unei retete numai de el stiute, de aceasta data, se pare ca Florin Calinescu a capitulat in fata suferintei. De la auzul vestii terifiante, artistul s-a baricadat in propria casa, a rupt orice contact cu exteriorul, si asta in ciuda eforturilor facute de fiul sau, Petru, singurul care i-a mai ramas, si zecile de prieteni care s-au aratat dispusi sa-i vina in ajutor. Nu a gasit, se pare, puterea sa se urce in avion si sa zboare la Praga. Pentru ca este o persoana discreta si trece printr-un moment delicat, apropiatii au angajat o firma de paza si protectie, care a trimis o echipa de patru gorile in fata locuintei artistului. Bodyguarzii au primit directive clare - sa asigure linistea familiei, sa mascheze cat de mult accesul spre imobil si sa nu lase autoturisme straine sa parcheze sau sa stationeze in fata locuintei, unde au voie doar persoane foarte apropiate.


Ipoteze-soc - sinucidere din dragoste sau razbunare?

Spre finalul zilei in care s-a aflat si in Romania despre moartea lui Luca Calinescu au aparut si primele ipoteze legate de motivele care l-au determinat pe tanar sa-si curme viata intr-un mod atat de brutal. Persoane din cercul cunoscutilor sai din Timisoara, orasul natal al lui Florin Calinescu, circula zvonuri conform carora sinuciderea ar avea cauze sentimentale. Se pare ca, atunci cand venea in tara, Luca mergea intotdeauna in orasul de pe malul Begai, unde avea o iubita cu care se afisa in diferite cluburi. Unii tind sa puna sinuciderea pe seama unui esec sentimental. Pe de alta parte, psihologii pun gestul tanarului, care si-a luat viata chiar in saptamana aniversarii tatalui sau, pe seama unei depresii legate de ceva ce nu a mers in relatia cu parintele sau. Decizia lui ar putea fi interpretata ca un mesaj pe care tanarul a dorit sa il transmita tatalui prin actul sinuciderii. Aceasta varianta insa ar fi contrazisa de relatia dintre Florin si Luca. Apropiatii lor vorbesc doar la superlativ despre modul in care actorul si-a crescut copiii si despre sacrificiile pe care le-a facut pentru a le pune lumea la picioare.

Mai multe aflati pe cancan.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.