Ultima oră

VIDEO!!!!Situatie grava la Jitia: Ramnicul ameninta sa ia o gospodarie

Aurelian Ivan
18 apr 2012 2692 vizualizări
Familia Lăptucă din comuna Jitia ar putea să îşi piardă casa într-o clipă, după ce apele umflate ale Rîmnicului au săpat adînc în mal u drumul pînă la această localitate este un infern pentru şoferi

 Apele învolburate ale Rîmnicului au distrus în zilele de Paşti digul de apărare în dreptul comunei Jitia, pe o lungime de circa 60 de metri. Daca va mai ploua, o casă şi mai multe anexe sînt în pericol să o ia la vale. Proprietarul casei spune că o comisie care a venit să analizeze situaţia i-a şi dat vestea că nu sînt fonduri pentru lucrări de apărare. "Astă vară, în iulie, viitura a distrus digul. A rămas aşa, nu a luat nimeni nicio măsură. Acum, cînd au venit ploile, a rupt din mal. A venit o comisie de la Focşani, s-a uitat, a fotografiat şi a spus că nu crede că sînt fonduri. Pericolul e că dacă mai vine odată apa îmi ia clădirea", spune Adrian Lăptucă, proprietarul casei care stă în "calea" Rîmnicului. Vecinii se tem de ploile abundente care ar putea distruge cîteva anexe şi o casă. "Dacă va mai ploua, o să vină apa şi mai mare, o să mai rupă din mal şi o să ne afecteze foarte tare. O să ia clădirile, ce să facem?", a spus o localnică. Sătenii le cer autorităţilor să intervină de urgenţă, aşa cum au făcut şi la Spulber.

"Mi-am rupt căruţa pe drumul ăsta, dar maşina?"

Drumul care duce către localitatea Jitia, unde apele Rîmnicului au distrus digul, este plin de pericole. Gropile sînt la tot pasul, însă zona este pîndită şi de alunecări de teren. Şoferii sînt disperaţi că trebuie să meargă cu maşinile pe acest drum, chipurile, naţional. "E nenorocit drumul de tot, numai gropi, zăngăne tot, ne distruge maşinile. Taxele le plătim pe toate la zi. Mi-am rupt o piesa la maşină care m-a costat 900 de lei. Cui sa cer socoteală?, se întreabă unul dintre şoferii pe care i-am întîlnit ieri pe acest drum. Disperaţi sînt şi căruţaşii. "Mi-am rupt căruţa pe drumul ăsta, dar maşina?", ne-a spus un localnic care îşi conducea agale căruţa prin gropile drumului naţional DN2N. Nu cu mult timp în urmă pe acest drum, din cauza gropilor, un cetăţean care conducea un ATV a ajuns în comă la spital. Nu se ştie dacă va scăpa cu viaţă. De la centru nu vine nici o speranţă legată de reabilitarea drumului. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini cu digul rupt din comuna Jitia dar şI cu drumul care duce pe Valea Rîmnicului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 4390 zile, 15 ore, 30 minute, 12 secunde
ninisor,trezeste-te,in colegiul tau este inundatie
gigel, acum 4391 zile, 37 secunde
ruptura aia n-are nici o treaba cu dn2n care e la 200 m paralel cu albia insa gospodaria e de fapt o carciuma unde nu se mai poate face campanie electorala daca o ia apa. Drumul e dezastru da nu de la citeste integral
x, acum 4391 zile, 43 minute, 13 secunde
ei!!!a mai lasat cateva firmituri si slujitorilor lui din cand in cand,dar fiti siguri ca Oprisan va ajunge sa iasa la pensie din C.J. sau poate renunta la pensie si din BARON v-a ajunge IMPARAT!! ??
, acum 4391 zile, 6 ore, 34 minute, 29 secunde
Dumnezeu tine cu romanii cinstiti , dar pacaliti. De o vreme in judet oamenii primesc rasplata votului catre MAFIA JUDETEANA . Toate nenorocirile care sunt si apar sunt datorita faptului ca BARONUL a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.