Ultima oră

Miei putini, slabi si scumpi

Aurelian Ivan
13 apr 2012 1794 vizualizări
După patru zile de cînd s-a dat drumul la vînzarea mieilor preţul a rămas neschimbat la Focşani, 25 de lei kilogramul u vrîncenii speră ca măcar astăzi, în ajun de Paşte, preţul să mai scadă

Piaţa mieilor în acest an a fost considerabil mai redusă decît anul trecut. Acest fapt a întreţinut un preţ foarte mare pe kilogramul de carne pînă în ultima zi, 25 de lei. În patru zile, de cînd au început să se vîndă mieii în piaţă, preţul a oscilat foarte puţin, punînd în dificultate bugetele restrînse ale focşănenilor, care în dorinţa de a respecta tradiţia au fost nevoiţi să cheltuiască cîteva sute de lei pe un miel. Medicul veterinar din Piaţa Moldovei, Elena Şerbu, spune că "greutatea unui miel a balansat între 8 şi 10 kilograme". Ceea ce înseamnă că o familie care a vrut să cumpere un miel întreg, ca să prepare ciorba, drobul şi friptura, a scos din buzunar între 170 şi 250 de lei.

Miei mai puţini ca anul trecut

Cei care au adus miei în piaţă sînt fermieri din comunele Bîrseşti, Paltin, Suraia, Goleşti şi Milcov. Însă faţă de anul trecut aceştia au adus mai puţini miei. O explicaţie ar fi că iarna a fost lungă şi sărbătoarea Paştelui din acest an a căzut prea repede în calendar. "Anul trecut am avut 1.400 de miei la finalul perioadei de vînzare, iar anul acesta am avut doar 304. Nu am avut probleme, totul a fost în cadrul legal, mieii au fost tăiaţi în abatoare şi au venit cu documentele sanitar veterniare ca să poată fi vînduţi", ne-a mai spus medicul veterinar Elena Şerbu. Cei de la Administraţia Pieţelor din Focşani spun că mesele amenajate în acest an pentru vînzarea mieilor au fost prea multe. "Doar 20% din mese au fost ocupate în acest an. Noi ne-am aşteptat la mai mulţi producători. Totul s-a desfăşurat fără probleme. Le mulţumesc organelor abilitate că nu am înregistrat niciun incident", ne-a spus Fane Popa, directorul Administraţiei Pieţelor Focşani. Mulţi vrînceni au lăsat pentru astăzi cumpărarea mieilor, în speranţa că ciobanii vor mai lăsa din preţ. Alţii au cumpărat miel direct de la stînele din jurul Focşaniului, unde preţul a fost cu 3-4 lei mai mic.  (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cenzura, acum 4393 zile, 20 ore, 27 minute, 55 secunde
Titlu corect care reflecta realitatea de pe teren,adica din PIATA CORUPTIEI.........Miei putini slabi,V I N E T I si scumpi. Ramaneti cu bine( le ) !!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.