Ultima oră

Primăriile vrincene pot accesa fonduri pentru copiii ai căror părinţi au emigrat

Silvia Vrînceanu Nichita
20 mar 2012 942 vizualizări
Primarii din localităţile vrîncene cu mulţi cetăţeni plecaţi la muncă în străinătate pot accesa fonduri oferite prin intermediul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) pentru deschiderea unor centre speciale pentru copiii rămaşi acasă.

La ora actuală, la nivel naţional, peste 80.000 de copii au părinţi plecaţi la muncă în străinătate, dar acest număr este în scădere faţă de anii anteriori, din cauza crizei care a descurajat plecarea în străinătate, dar a determinat şi revenirea în ţară, după cum susţin autorităţile. În judeţul Vrancea sînt 4.000 de copii cu părinţi plecaţi peste hotare pentru un trai mai bun, conform datelor DGASPC Vrancea. Pentru a veni în sprijinul acestor copii semi-abandonaţi se derulează  un program finanţat cu sprijinul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, şi la care primăriile se mai pot înscrie pînă la sfîrşitul acestei luni. Programul are ca obiectiv principal înfiinţarea la nivel comunitar a 200 de centre de zi şi consiliere destinate prevenirii separării copilului de familia sa. Concomitent cu înfiinţarea acestor servicii se va proceda la instruirea specialiştilor astfel încît aceştia să deprindă noi metode de lucru care să corespundă nevoilor concrete ale copiilor. Valoarea totală a proiectului este de circa zece milioane de euro, şase milioane fiind asigurate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar 1,2 milioane de euro reprezintă contribuţia de la bugetul de stat. Primăriile interesate mai pot depune proiecte la Ministerul Muncii pentru înfiinţarea unor astfel de centre pînă la data de 31 martie. Detalii pe site-ul www.mmuncii.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.