Ultima oră

Atentie liceeni, Cinema-edu se întoarce la Focşani!

Silvia Vrînceanu Nichita
18 mar 2012 2571 vizualizări
Cinema.edu va debuta la sala Balada marţi 20 martie 2012 începînd cu orele 12.00 cu documentarul „Waste land”, primiat cu Oscar în 2011 la categoria „Cel mai bun film documentar”

Se ajunţă proiecţii de filme premiate la Oscar special pentru liceenii din Focşani. Anul trecut, Asociaţia Culturală Macondo lansa in România proiectul Cinema-edu, primul proiect de educaţie cinematografică adresat elevilor de toate vîrstele. Pentru că s-a dovedit a fi un adevărat succes (peste 3.000 de elevi au vizionat filmele din cadrul proiectului), Cinema.edu revine si la Focsani în 2012 cu o nouă ediţie. Filmele alese abordează teme sociale dintre cele mai importante (diversitatea culturală, dezvoltarea durabilă şi responsabilitatea socială, egalitatea de şanse, modele de implicare şi activism social sau cîştigarea independenţei şi autonomiei personale), iar discuţiile libere care urmează fiecărei proiecţii vor fi moderate de invitaţi surpriză. În prima parte a proiectului (februarie - iunie), elevii vor avea ocazia să vizioneze cîteva dintre cele mai premiate filme la marile festivaluri de gen din lume. Cinema.edu va debuta la  sala Ansamblului Folcloric „Tara Vrancei” (Balada) marţi 20 martie 2012 începînd cu orele 12.00 cu documentarul „Waste land”, primiat cu Oscar în 2011 la categoria „Cel mai bun film documentar”, în regia lui Lucy Walker. Au fost invitaţi să participe elevii Liceelor Al.. I. Cuza, Pedagogic şi ai Liceului de Arte. La acest proiect vor participa şi elevii Liceului ”Unirea” şi ai Colegiului Tehnic „Edmund Nicolau” numai că proiecţia acestui film va fi realizată în incinta acestor instituţii de învăţămînt. Filmul aduce în prim plan două teme care, aparent, nu au nicio legătură: arta şi gunoiul. Artistul vizual Vik Muniz împreună cu grupul de catadores (culegători de materiale reciclabile din Jardim Gramacho) dau naştere unor veritabile opere de artă: mozaicuri realizate cu materialele selectate de culegători (peturi, cîrpe, cutii de cereale etc.). Pe lîngă prezentarea fidelă a realităţii acestei comunităţi, filmul aduce în atenţie problema reciclării, a ecologizării şi a egalităţii de şanse. Proiectul Cinema.edu este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo Bucuresti în parteneriat cu Primăria Municipiului Focşani şi Ansamblul Folcloric „Tara Vrancei”. Relaţii suplimentare se pot obtine la telefon 0784211822 – Cristian Neagu coordonator local al proiectului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.