Ultima oră

Un om de afaceri băut omoară un sudor pe trecerea de pietoni. Ghici cine e vinovat?

Ziarul de Vrancea
14 mar 2012 1405 vizualizări
AccidentExpertiza solicitată de procurori în cazul unui accident produs, în septembrie anul trecut, la Petroşani, unde un pieton a murit după ce a fost lovit cu maşina de un om de afaceri local, care era băut, arată "o culpă exclusivă a victimei"ul s-a produs din culpa exclusivă a victimei, "demonstrează" expertiza cerută de procurori

Purtătorul de cuvînt al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Petroşani, Dumitru Ilinca, a confirmat ieri că rezultatul expertizei indică "o culpă exclusivă a victimei". Ilinca a afirmat că rezultatul expertizei a fost adus la cunoştinţa părţilor, respectiv a şoferului cercetat şi a familiei bărbatului decedat. "Aşteptăm acum să vedem ce decide fiul victimei. În funcţie de concluzia acestuia, vom merge mai departe cu cercetarea", a spus Ilinca. Procurorul a explicat că fiul victimei ar putea fi nemulţumit de soluţia expertizei, situaţie în care ar putea fi solicitată o altă expertiză.
Accidentul s-a petrecut, în septembrie 2011, în Piaţa Victoriei din Petroşani. Potrivit poliţiştilor, un bărbat care traversa strada principală din centrul municipiului pe o trecere de pietoni a fost lovit de un autoturism Porsche Cayenne, condus de omul de afaceri din Petroşani Constantin Grecu. Bărbatul accidentat, Ioan Zoica, se întorcea de la serviciu, fiind angajat ca sudor la o întreprindere din municipiu, şi a murit la spital, din cauza rănilor suferite. Potrivit poliţiştilor, la locul accidentului şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,33 miligrame de alcool în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform unor apropiaţi ai omului de afaceri, acesta ar fi participat, înainte de accident, la o petrecere în cinsteala unui membru al familiei viceprimarului din localitate.
Procurorul de caz Dumitru Ilinca a decis la vremea respectivă că nu este oportun ca omul de afaceri să fie prezentat instanţei pentru mandat de arestare preventivă, spunînd că nu sînt suficiente probe. El mai afirma că accidentul nu a avut loc pe trecerea de pietoni, cum spuneau poliţiştii, ci lîngă marcaj. Ilinca urma să îl audieze pe omul de afaceri, la cîteva zile după accident, însă şi-a luat concediu de odihnă.
Constantin Grecu a mai accidentat o persoană pe trecerea de pietoni, iar cercetarea s-a încheiat cu neînceperea urmăririi penale după ce omul de afaceri s-a împăcat cu victima.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.