Ultima oră

Bine de stiut! Cum se stinge corect un incendiu in bucatarie

Silvia Vrînceanu Nichita
11 mar 2012 3403 vizualizări
Uleiul dintr-o tigaie s-a aprins. O cîrpă de bucătărie umedă poate stinge cu succes o tigaie care a luat foc. Vă prezentăm un video de 30 de secunde despre cum trebuie stins un foc ce apare intr-o bucatarie. Acesta demonstratie este facuta la o Scoala de Pompieri, cu o tigaie adanca pusa pe foc.

Un instructor de pompieri, purtand un costum de protectie, arunca apa pe focul produs de arderea grasimii, de la o distanta de circa trei metri. Apa aruncata, fiind mai grea dacat grasimea ce arde deja, se va duce in partea de jos a vasului incins si se va incalzi si ea instantaneu. Aburul rezultat, avand un volum mult mai mare decat apa lichida, are o
forta exploziva uluitoare si arunca uleiul aprins in sus si in afara. In camp deschis, acesta ar deveni o “minge incandescenta” cu un diametru de circa 9 m, generand o mica explozie nucleara, dupa cum spun expertii. In interiorul limitat al unei bucatarii, «mingea de foc» loveste cu putere si poate distruge intreaga incapere. Acest clip publicitar are un mesaj important. Priveste-l si nu uita ceea ce vezi ! Spuneti si familiei, prietenilor despre acest video educativ. Aceste sfaturi le-ar putea salva viata la un momet dat! Duminica placuta in continuare!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.