Ultima oră

Cinci poştaşi din Vrancea îşi pun geanta cu scrisori în cui

Mihaela Beșleagă
13 feb 2012 3993 vizualizări
Pînă la sfîrşitul lunii martie, cei cinci angajaţi ai Poştei vor fi disponibilizaţi şi vor beneficia de un salariu compensatoriu

Angajaţii de la Poşta Romană vor trece în perioada următoare printr-un val de disponibilizări. La nivel naţional, 614 angajaţi ai Poştei îşi vor pierde locurile de muncă pînă la sfîrşitul lunii martie, ca urmare a înţelegerii dintre Guvern şi Fondul Monetar Internaţional (FMI). În judeţul Vrancea, cinci poştaşi sînt vizaţi de aceste restructurări, cîte unul de la oficiile poştale din municipul Adjud şi satele Dumbrava (comuna Poiana Cristei), Izvoarele (comuna Corbiţa), Bordeştii de Jos (comuna Bordeşti) şi Neculele (comuna Vintileasca). „În judeţul nostru avem cinci cazuri, angajaţi care din octombrie 2011 sînt în şomaj tehnic, cu 75% din salariu. Aceştia au fost trimişi acasă ca urmare a comasării oficiilor poştale cu sub 200-250 de oameni. Aceştia vor beneficia de un salariu compensatoriu, în funcţie de vechimea în muncă”, ne-a declarat Ion Bercaru, liderul Sindicatului Liber din Poşta Romană, filiala Vrancea. În judeţul nostru lucrează 500 de angajaţi la Poştă. În lunile viitoare nu se mai aşteaptă şi alte disponibilizări în sistem. La nivel naţional, va avea loc pînă la sfîrşitul lunii aprilie reducerea numărului de oficii poştale, conform înţelegerii dintre Guvern şi FMI. În urma acestei reduceri, numărul total al oficiilor poştale va scădea de la 5.835 la sub 5.700 unităţi. Pe parcursul anului trecut, numărul oficiilor poştale a scăzut de la 7.100 la 5.835 unităţi. În negocierile de la sfîrşitul anului trecut, FMI a impus Guvernului să înceapă procedurile de concediere colectivă a angajaţilor din companie. Cu pierderi de 29 milioane euro în 2010, Compania Naţională Poşta Romană este controlată în prezent de Ministerul Comunicaţiilor, care deţine 75% din acţiuni, şi de Fondul Proprietatea, cu 25%. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.