Ultima oră

VIDEO!!! Şicane politice între CJ şi Prefectură printre nămeţi: Oprişan vrea 21 de vagoane de motorină de la Guvern, Dragoş Mircea doar 300 de litri

Mihaela Beșleagă
8 feb 2012 3044 vizualizări
în loc să se mobilizeze pentru a salva oamenii cu resursele de care dispune Consiliul Judeţean şi Prefectura, autorităţile noastre se ceartă u Oprişan s-a lansat într-un nou atac la adresa prefectului şi subprefectului, pe care i-a acuzat că vor să-şi facă imagine şi nu să deszăpezească judeţul u şeful CJ spune că de la Prefectură s-a trimis o situaţie “din burtă” privind necesarul de combustibil în judeţ: la Prefectură a ieşit la socoteală 300 litri de motorină, iar la Consiliul Judeţean 214.700 litri

 Iarna grea s-a transformat într-un teren propice pentru  exersarea “contrelor” politice între Opoziţie, reprezentată de preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, şi Putere, adică reprezentanţii Guvernului în teritoriu de la Prefectură. Pentru a treia zi consecutiv, Oprişan a cerut şi ieri premierului interimar Cătălin Predoiu şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă instituirea stării de alertă pentru managementul situaţiei de urgenţă în judeţul Vrancea, însă s-a lovit de un refuz. Oprişan a acuzat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADR) şi Guvernul că nu au îmbunătăţit situaţia drumurilor din judeţ, cu excepţia cazurilor de urgenţă, şi a pus această neimplicare pe seama faptului că judeţul este condus de PSD. “În acest moment în Vrancea au loc evenimente excepţionale, sînt cazuri de forţă majoră. Trăim într-o ţară în care Guvernul este surd la nevoile oamenilor. Nu vreau să mă gîndesc că toate aceste judeţe unde nu s-a intervenit sînt conduse de reprezentanţi ai USL”, a spus Oprişan.  Acesta a argumentat necesitatea instituirii situaţiei de urgenţă prin faptul că, din cauza blocării drumurilor, este ameninţată viaţa cetăţenilor, care nu mai au mîncare, apă, electricitate sau medicamente. Oprişan s-a lansat apoi într-un atac la adresa prefectului Sorin Hornea, pe care l-a acuzat că se limitează să participe la videoconferinţele cu Ministerul de Interne, fără a cere instaurarea situaţiei de urgenţă. “Ce să facă şi prefectul, este pus de o lună, nu ştie pe ce lume trăieşte, probabil vrea să îşi facă imagine acum. Deşi am vrut să îl ajut, pentru că ştiu cum să gestionez astfel de situaţii, el mă ocoleşte, probabil de frica Guvernului”, a spus Oprişan.


Politicienii vor să apară la tv


Şeful CJ l-a acuzat de “rea credinţă şi incompetenţă”  şi pe subprefectul Dragoş Mircea, care ar fi realizat o situaţie falsă privind necesarul de combustibil, alimente şi medicamente, care ar urma să fie scoase din fondul de rezervă pentru primăriile din Vrancea, situaţie care a fost trimisă la MAI. Mai mult, Oprişan spune că angajaţii de la CJ au sunat la toate primăriile pentru a afla necesarul. Oprişan s-a arătat deranjat de faptul că, fără să fie consultat de Prefectură, subprefectul a trimis o situaţie nereală la centru. “Prefectul mi-a spus că este la Tişiţa şi că subprefectul se ocupă de situaţie. Nici nu vreau să-i pronunţ numele, că trebuie să iau un Emiteral (medicament indicat în prevenirea vărsăturilor, n. r.). Situaţia au făcut-o din birou, fără să consulte niciun primar”, a declarat Oprişan în conferinţa de presă de aseară. Acesta l-a sunat în faţa jurnaliştilor pe secretarul de stat Mihai Capră, comunicîndu-i că situaţia trimisă de la Prefectură este făcută “din burtă”. Oprişan l-a acuzat pe Mircea că este mai preocupat  să-şi facă imagine la tv, pozînd în salvator. Conform situaţiei centralizată la CJ, în 63 de primării este nevoie de zeci de mii de kilograme de alimente şi 16.300 litri de benzină şi 214.700 litri de motorină. Oprişan a specificat şi că fondurile suplimentare care ar veni în judeţ în cazul instituirii stării de alertă vor fi puse la dispoziţia Comandamentului Judeţean pentru Situaii de Urgenţă pentru contractarea de utilaje. “S-a vehiculat de dl secretat de stat Capră că eu doresc instituirea situaţiei de urgenţă pentru a putea contracta utilaje de deszăpezire cu clienţi politici. Nu eu, Marian Oprişan, cer aceşti bani. Guvernul să-i dea lui Tutankamon, lui Hornea, numai cu aceşti bani să fie aduse utilajele pentru a se reveni la normal”, a comentat şeful CJ.


Hornea: “Starea de alertă ar fi instituit panică în rîndul populaţiei”


Pe de altă parte, prefectul Sorin Hornea consideră că nu este necesară instituirea situaţiei de urgenţă în judeţ, întrucît, practic, la Prefectură s-a alcătuit un comandament unic pentru situaţii de urgenţă, care în permanenţă a fost în stare de alertă. Hornea a menţionat că a avut şi mai multe întrevederi cu premierul interimar Predoiu. “Situaţia de alertă nu ne ajută cu absolut nimic. Prevederile legale nu spun mai mult decît am făcut. Singura diferenţă este dacă ajungeam într-o stare de necesitate că Armata ar fi preluat controlul şi atunci s-ar fi rechiziţionat toate utilajele, dar nu era o astfel de situaţie. Starea de alertă permitea evacuarea persoanelor şi practic noi nu aveam ce să evacuăm. Singura problemă mai era cu viscolul, care nu ne permitea să menţinem drumurile deszăpezite. Starea de alertă nu ar fi făcut decît să instituie panică în rîndul populaţiei şi să îngreuneze intervenţiile şi aşa dificile”, a declarat prefectul Hornea. Cît priveşte situaţia întocmită de subprefectul Mircea cu necesarul de combustibil pentru primăriile din judeţ, acesta a declarat că a solicitat Ministerului 300 litri de motorină, după ce s-a consultat cu unii primari din teritoriu. Acesta l-a acuzat, la rîndul său, pe Oprişan, că este mai preocupat de politică decît de situaţia de urgenţă.  “Am avut consultări telefonice cu mai mulţi primari din judeţul Vrancea şi am căzut de acord ca cantitatea (sic!) medie de care au nevoie pentru a ieşi din această situaţie este de 300 litri. Din calculele noastre şi din socoteala care am făcut-o (sic!) cantitatea de motorină e îndestulătoare, cel puţin ca prim pas pentru a ieşi din această situaţie. Dacă ne dăm seama că vom avea nevoie de o cantitate suplimentară atunci o să facem şi alte solicitări. Noi am fost foarte deschişi. Dînsul (Marian Oprişan, n. r.) mai mult face politică decît să se implice în aceste situaţiii deosebite, să salvăm populaţia. Probabil se ocupă de alte chestii, nu de situaţia gravă care este în judeţ”, a spus subprefectul Mircea.


Locuitorii din 25 de localităţi, izolaţi


Ieri la prînz, în Vrancea mai erau 25 de localităţi blocate, unde nu se putea ajunge cu mijloace de aprovizionare şi intervenţie. Reţeaua de drumuri naţionale era ieri paralizată, însă drumurile au fost degajate pentru intervenţia Ambulanţei. “Nu mai sînt persoane blocate în zăpadă. Azi sperăm ca toate drumurile să fie deblocate”, a precizat prefectul. Ieri, utilajele de deszăpezire au lucrat pe mai multe drumuri naţionale, conform declaraţiilor şefului Secţiei deDrumuri Naţionale, Lucica Chiper. Este vorba despre E85 limită Buzău-Focşani-Tişişa, E 85 Tişiţa-Adjud-limită Bacău, DN 11 A Adjud-Podul Turcului, DN 24 Tişiţa – Cosmeşti şi DN 2D Focşani – Boloteşti – Lepşa. Ieri, 21 de drumuri judeţene erau blocate temporar,  18 drumuri erau deschise circulaţiei, iar pe 18 drumuri se intervenea ieri cu diverse utilaje de deszăpezire. (M. BEŞLEAGĂ) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 25

Adaugă comentariu
A.BUTA, acum 4460 zile, 13 ore, 45 minute, 15 secunde
Bine ca are bani sa plateasca "protestatarii "!!!!Rusine!!!
A.BUTA, acum 4460 zile, 13 ore, 50 minute, 42 secunde
Bani ca sa plateasca asa zisele "proteste" din Piata Unirii au ordinarii, bani pt motorina sa faca dezapezirea nu!Rusine!
marius, acum 4460 zile, 20 ore, 36 minute, 47 secunde
tre sa-si facca si el plinurile la masinile cu motoare de 5.000cmc
bill, acum 4460 zile, 22 ore, 14 minute, 40 secunde
Oprisan se plimba in jeepul sau prin gara luni si duminica in speranta va va da peste vreun boschetar sa-l duca la medic, iar el sa pozeze in marele erou din Vrancea.Oprisane mai bine nu cheltuiai citeste integral
Demon, acum 4461 zile, 12 ore, 24 minute, 58 secunde
EXCROCI ASTIA CORUPTI CARE AU DISTRUS ROM.ACUM TREBUESC DEZBRACATI IN CENTRU ORASULUI IN PIELEA GOLA CA SI ASA NU SE VEDE NIMIC DE CIT CELULITA,SI BURTILE GRASE,SI TREBUE LEGATI DE UN POM SI ARUNCATE citeste integral
nelu de la suraia, acum 4461 zile, 15 ore, 51 minute, 49 secunde
drumul de la suraia de ce nu il curatati ca e drum judetean? va grabiti sa il curatati asa cum v-ati grabit sa il asfaltati. sa va fie rusine!
daniel tifesti, acum 4461 zile, 16 ore, 54 minute, 1 secunda
ar trebui cetatenii judetului sal duca pe baron si pe acolitii lui in piata unirii unde a organizat cel mai scump revelion sa-i lege de monument poate isi va da seama ce inseamna sa stai cu citeste integral
un contribuabil, acum 4461 zile, 17 ore, 38 minute, 20 secunde
hopintan sa obisnuit cu sume de ordinul milioanelor de lei noi,din care sa poata fura cit mai mult !
Octavian, acum 4461 zile, 18 ore, 39 secunde
Numai 21? Mai bine 100 ca Vrancea e provincie europeana ce naiba! Si daca tot vine gerul sa ceri si niste artisti - ei sa cinte si noi sa dansam ca sa ne mai incalzim!
Sorin, acum 4461 zile, 19 ore, 12 minute, 2 secunde
Oprisane da de ce nu cumperi tu motorina din banii de paranghelii? Pentru artificii si spectacole ai avut bani, dar pentru motorina nu?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.