Ultima oră

Vrîncenii de la sate rămîn şi fără apă

Mihaela Beșleagă
7 feb 2012 1612 vizualizări
Alimentarea cu apă curentă a vrîncenilor care locuiesc în mediul rural ar putea fi pusă în pericol în următoarele zile din cauza iernii necruţătoare.

De ieri dimineaţă, sistemele de alimentare cu apă din judeţ administrate de Serviciul Public Exploatarea Sistemelor Rurale de Alimentare cu Apă (SPESRAA) Vrancea au început să fie nefuncţionale, după ce în 14 localităţi au picat reţelele de energie electrică.  Printre sistemele de alimentare cu apă cele mai mari afectate se numără: Măicăneşti, Suraia, Urecheşti, Ciorăşti şi Dumbrăveni. Dacă cei de la Electrica nu pot ajunge în timp util să remedieze defecţiunile din zonă, din cauza înzăpezirii drumurilor, oamenii vor rămîne în scurt timp fără apă potabilă la cişmele şi în bazine. „O parte din sisteme încă mai funcţionează, cele gravitaţionale, mai există apă în rezervoare. La sistemele pe bază de pompare sînt probleme, pentru că acolo este nevoie de energie electrică pentru a pompa apa în bazin. Deja începem să golim staţiile, ca să nu îngheţe”, ne-a declarat Dumitru Nagîţ, directorul SPESRAA, aflat în subordinea Consiliului Judeţean.O parte dintre abonaţi s-au plîns că le-au îngheţat cişmelele, însă Nagîţ explică acest fenomen prin neglijenţa proprietarilor, care nu îşi protejează sursa de apă cu un simplu capac izolat. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
JDK, acum 4461 zile, 20 ore, 24 minute, 49 secunde
Intotdeauna sistemele centralizate sunt o problema in cazuri de cataclisme sau situatii exceptionale. Daca pica centrul pica totul... Inainte de "modernizari" oamenii aveau grija fiecare de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.