Ultima oră

VIDEO!!! Un deţinut a încercat să ascundă droguri într-o Biblie

Aurelian Ivan
3 feb 2012 1618 vizualizări
Acesta voia să intre în arest cu mai multe doze suspecte de a fi haşiş

 Un bărbat care urma să fie încarcerat la Penitenciarul Focşani a încercat să introducă în celulă mai multe biluţe de diferite dimensiuni cu un praf suspect, cel mai probabil haşiş. Drogurile au fost ascunse într-un mod ingenios în cotorul unei Biblii. "Este pentru prima dată cînd ne confruntăm cu aşa ceva", ne-a spus comisarul Dan Brehuescu, şeful Penitenciarului Focşani. Dacă pînă acum deţinuţii încercau să treacă de filtrele Penitenciarului Focşani cu telefoane, cartele, sau comprimate anabolizante, acum se încercă "distribuţia" de droguri printre deţinuţi. "Din spusele deţinutului, cînd au fost găsite biluţele a invocat că Biblia i-ar fi fost dată de un alt deţinut", a mai spus comisarul Brehuescu, şeful Penitenciarului. "Evenimentul"s-a întîmplat joi, în jurul orei 12.30, la punctul de primire a persoanelor private de libertate. Atunci au fost descoperite obiectele interzise asupra unei persoane nou aduse de către organele de poliţie ale  IPJ Buzău, condamnată la o pedeapsă de 3 ani pentru furt. “În urma controlului specific şi antiterorist efectuat asupra bagajului persoanei private de libertate respective au fost descoperite 14 biluţe de diferite dimensiuni, ce conţineau o substanţă necunoscută de culoare maronie. Acestea au fost disimulate în cotorul unei biblii. A fost sesizat Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorismului Vrancea pentru efectuarea  investigaţiilor necesare identificării substanţei descoperite”, a precizat comisarul Dan Brehuescu. Conform legii, introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi a obiectelor interzise în scopul utilizării de către deţinuţi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă. Anul trecut, cu ocazia controalelor specifice efectuate la intrarea în Penitenciarul Focşani, au fost descoperite mai multe obiecte interzise: 13 telefoane mobile, trei încărcătoare, trei carduri de memorie, nouă cartele SIM, un acumulator de telefon mobil şi 103 comprimate anabolizante. Procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vrancea au confirmat că au demarat cercetări în acest caz. Cel mai probabil, acestea vor fi derulate în colaborare cu procurorii din Buzău, unde se află unitatea de detenţie de la care provine cel prins cu posibile droguri. (Dan CHIRIAC, Aurelian IVAN)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.