Ultima oră

Hornea despre deszăpezire: „Mai bine facem acoperiş la drum”

Mihaela Beșleagă
2 feb 2012 1605 vizualizări
Prefectul a spus că singurele soluţii împotriva deszăpezirii sînt perdelele forestiere şi parazăpezile puse în calea viscolului

Viscolul care a dat peste cap circulaţia pe drumurile judeţului a aprins spiritele autorităţilor abilitate să intervină pentru deblocarea drumurilor. Miercuri, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-a discutat cu cărţile pe faţă despre situaţia existentă în prezent în Vrancea inundată de zăpadă şi despre sincopele apărute în activitatea de deszăpezire. Prefectul Sorin Hornea şi Iulian Matache, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean, au spus că autorităţile cunosc sectoarele de drum „problemă” din judeţ, uşor înzăpezibile în fiecare iarnă şi că singurele soluţii pentru prevenirea blocării acestor căi de acces sînt înfiinţarea de perdele forestiere şi amplasarea de parazăpezi. Reprezentantul CJ a atras atenţia asupra faptului că parazăpezile sînt „subtilizate” de cetăţeni, cale le utilizează în gospodărie. „În fiecare iarnă se pun parazăpezi. Dar în primăvară, cei care vin la arat, la plug îşi mai cară şi cîteva zeci de parazăpezi, că sînt bune pentru garduri. În iarna trecută, cel puţin în zona Adjud şi Suraia, s-au furat vreo 100 de bucăţi. Sigur, s-a făcut dosar, s-au trimis în judecată, i-au condamnat, dar paguba a rămas”, a spus Iulian Matache. În ceea ce priveşte înfiinţarea de perdelele forestiere în zona de cîmpie, acesta este de părere că soluţia ar putea fi utilă doar dacă se va decide exproprierea unor suprafeţe de teren. Şi prefectul Hornea a menţionat că nici la retrocedări nu s-a ţinut cont de perdelele de protecţie, mai ales la cîmpie, unde nu erau introduse în fondul forestier. „Oamenii s-au trezit proprietari pe nişte suprafeţe de pădure, pe care le-au tăiat şi au distrus aceste perdele forestiere”, a punctat şi prefectul. Acesta a ajuns, mai în glumă, mai în serios, la concluzia că decît să se cheltuie bani cu nemiluita pentru deszăpezire mai bine s-ar construi acoperişuri pentru drumuri. „Se cheltuie atît de mult cu deszăpezirea, cred că mai bine facem acoperiş la drum şi ne luăm de o grijă. Mergem din prost în mai prost”, a spus Hornea. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
kykolas, acum 4467 zile, 3 ore, 38 minute, 38 secunde
şi dak doamna bulangiu ne may obligă să ne dotăm şi cu freze/lama pentru dezăpezire ,nu numay cu cauciucuri de iarnă....vom circula de drag...RUŞINE GUVER5NULUI BOC ŞI LUI BĂSESCU ...SĂ LE citeste integral
Ionel Florinel Sorinel ..., acum 4467 zile, 5 ore, 50 minute, 47 secunde
Hornea, fa-ti firma de materiale de constructii si apuca-te de facut acoperisuri la sosele. Prin scoli ai vindut tot felul de chinezisme, calculatoru' lu' care te-o mai alege !
adi, acum 4467 zile, 6 ore, 45 minute, 38 secunde
SA STITI CA DIN BANII PE CARE IA LUAT UMBRARESCU PTR DEZAPEZIRE FACEAU ACOPERIS LA DRUM MACAR PE TRONSOANELE CU PROBLEME!!!!!!!!!!!
ma intreb si eu, acum 4467 zile, 8 ore, 58 minute, 8 secunde
Pai daca esti prost, du-te ma acasa.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.