Ultima oră

Revin ninsorile,poleiul şi viscolul! Pînă duminică Vrancea este sub cod galben

Aurelian Ivan
2 feb 2012 1248 vizualizări
Drumul naţional DN 23 B-Stupina-Ciorăşti nu a fost redat circulaţiei nici pînă acum de la ninsoarea de săptămîna trecută, la fel şi patru sectoare de drumuri judeţene

S-au întors ninsorile. În această dimineaţă meteorologii au anunţat cod galben pentru zona Moldovei. De pe data de 3 şi pînă pe 5 februarie sînt aşteptate ninsori, intensificări ale vîntului, viscol şi polei. Se aşteaptă rafale de vînt de pînă la 60 de kilometri pe oră în zona de cîmpie şi de 90 de kilometri pe oră în zona de munte, viscolind sau spulberînd zăpada. Reprezentanţii Prefecturii cer vrîncenilor să se aventureze la drum lung numai în cazul unei urgenţe şi să aibă maşina dotată cu echipament de iarnă: un saculeţ de nisip, lopată, lanţuri şi cauciucurile de iarnă. Nici pînă în acest momentu nu s-au rezolvat toate problemele puse de ninsoarea care a căzut săptămîna trecută şi de viscolul care a urmat. DN 23 B Stupina-Ciorăşti este închis din cauza zăpezii, iar utilajele acţionează pentru debloarea drumului. Sectoarele de carosabil judeţean DJ 202 F Băleşti-Mihălceni, DJ 204 E Panciu-Haret-Modruzeni-Mărăşeşti, DJ 202 E Sihlea-Voietin, DJ 205 E Răchitosu-Ciuşlea, toate aceste sectoare de drum sînt la fel închise din cauza zăpezii. În Focşani mijloacele de transport în comun circulă în condiţii de iarnă, iar problemele mai mari ridică traseul spre Mîndreşti. "Deocamdată se circulă bine spre Mîndreşti, dar în condiiţile în care se anunţă ninsori , să vedem mîine, poimîine cum va va fi. Este traseul nostru cu risc, la fel şi cursele care merg către cartierul Aviatori şi Democraţiei", ne-a spus Ion Diaconu, directorul Societăţii de Transport Public Focşani. Cei care se deplasează către comunele judeţului sau în afara Vrancei trebuie să ştie că mai multe curse au fost anulate. Nu s-a circulat către Braşov, nici spre Ciuşlea, Bogza sau Hînguleşti-Maluri. Maşinile care mergeau către Bucureşti au rămas staţionate în Focşani, la fel nici către Galaţi sau Piatra Neamţ, ne-au spus responsabilii Autogării Focşani.(Aurelian IVAN)

 

Armata mobilizată pentru a ajuta la limitarea efectelor iernii grele

Conform agenţiei de ştiri Mediafax care invocă la rîndul său un comunicat al MApN, ministrul Gabriel Oprea a ordonat în seara zilei de 1 februarie pregătirea efectivelor şi tehnicii militare de pe întreg teritoriul ţării pentru a fi în măsură să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente, ale viscolului şi temperaturilor negative extreme, preconizate pentru perioada 2 - 7 februarie.
"Astfel, Armata este pregătită să intervină în sprijinul populaţiei cu aproximativ 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, personalul putând fi suplimentat cu alţi 4.000 militari, în funcţie de evoluţia situaţiei. Forţele şi mijloacele Ministerului Apărării Naţionale destinate intervenţiilor vor fi organizate pe detaşamente şi vor putea executa misiuni de evacuare a persoanelor, deszăpezire a căilor de comunicaţii, deblocare a autovehiculelor, evacuare medicală terestră şi aeriană", se arată în comunicat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.