Ultima oră

VIDEO!!! Ţurţuri de 3 metri la blocurile din Focşani

Aurelian Ivan
31 ian 2012 1948 vizualizări
Aaceşti ţurţuri, adevărate "săbii" de gheaţă i-au îngrozit pe focşănenii care trec prin faţa blocurilor u Poliţia Comunitară a trimis echipele în teren pentru a da amenzi

 Ţurţurii care atîrnă de streşinile blocurilor şi caselor sînt un adevărat pericol pentru trecători, dar şi pentru maşinile parcate pe trotuarele de lîngă clădiri. S-au format adevărate "săbii" ale morţii, în unele cazuri măsoară chiar şi trei metri lungime. "Pericol este dacă trece cineva. Ferească Dumnezeu, dacă a căzut un ţurţure pe cap s-a terminat , moare din prima, îi găureşte ţeasta, găureşte tot. Sînt copii care se joacă, zburdă unul după altul, ei nu se uită pe sus, nu văd care-i pericolul, se trezesc cu ţurţurele în cap şi mor, pe urmă îşi dau părinţii cu pumnii în cap. Aşa se întîmplă o tragedie", ne-a spus un focşănean după ce a privit cu mare atenţie ţurţurii. "Unul are în jur de 3 metri, dacă pică sparge şi o maşină, cred că omoară şi un om”, a spus un altul care s-a îngrozit după ce a constat cît de mari sînt ţurţurii de la streaşina imobilelor. La aproape toate blocurile de locuinţe din Focşani se văd aceste "săbii" ale morţii, unele mai mari decît altele. Pentru trecători şi pentru maşinile parcate sînt un pericol iminent. "Norocul" este că în aceste zile meteorologii au anunţat temperaturi extreme de ger. Ceea ce înseamnă că o perioadă vor sta în conservare. După ce se mai încălzeşte vremea, spun oamenii, pot deveni adevărate capcane ale morţii.

Poliţia Locală se pregăteşte de amenzi

Mai multe echipe de la Poliţia Locală au bătut oraşul la picior cerîndu-le societăţilor comerciale să spargă gheaţa din faţa magazinelor, dar şi Asociaţiilor de Locatari să dea jos ţurţurii de la streaşina blocurilor. "Am atenţionat asociaţiile de locatari, am brăzdat cu aceste echipe oraşul, la început am mers pe ideea de a-i atenţiona, de a nu da amenzi. Cred că începem cu amenzile că i-am avertizat de vreo două ori. Asociaţile de locatari care nu îşi curăţă ţurţurii de la streaşina blocului, riscă amenzi între 200 şi 500 de lei, la fel şi cei care nu îşi îndepărtează gheaţa din faţa magazinelor", ne-a spus Ion Gheorghe, şeful Poliţiei Locale Focşani. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun nu vor interveni să cureţe ţurţurii doar dacă reprezintă un pericol real şi este anunţat prin apelul de urgenţă 112. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea un filmuleţ cu aceste "săbii" de gheaţă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.