Ultima oră

Video!!!Traficanţi de ţigări de contrabandă “vizitaţi” de procurorii DIICOT

Aurelian Ivan
19 ian 2012 2103 vizualizări
Poliţiştii şi procurorii au căutat ţigări de contrabandă aduse de peste Prut în locuinţele a celor puţin doi vrînceni

 Mai multe locuinţe din Focşani au fost vizate ieri de o razie organizată împotriva contrabandiştilor de ţigări aduse de peste Prut. Conform unor surse judiciare, cel puţin doi vrînceni au fost ridicaţi pentru audieri însă, din cîte se pare, nici unul nu se numără în lotul celor propuşi pentru arestare. Poliţia vrînceană a precizat prin comandatul său, comisarul şef Ionel Popescu, că a acordat sprijin logistic procurorilor de la DIICOT. La acţiunile din Focşani, anchetatorii au găsit ţigări netimbrate care urmau să ajungă pe piaţa neagră. Percheziţiile au avut loc concomitent în toate cele trei judeţe vizate de anchetatori, respectiv Galaţi, Brăila şi Vrancea, din seara zilei de miercuri, 18 ianuarie. Conform unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT),  “procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 55 de percheziţii domiciliare în municipiile Brăila, Galaţi şi Focşani precum şi în localităţile Mărtăceşti, Lacu Sărat, Vărsătura, Însurăţei, Cazasu din judeţul Brăila, Tecuci, Independenţa, Piscu, Şendreni, din judeţul Galaţi”. Conform oamenilor legii, şase brăileni au pus la cale o reţea de trafic de ţigări provenind din Moldova şi din Ucraina, grup infracţional la care au aderat alte 12 persoane, în scopul obţinerii de beneficii financiare considerabile, prin sustragerea de la controlul vamal a ţigărilor. Prejudiciul cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat este de 115.000 lei”, arată DIICOT. De la locuinţele suspecţilor au fost ridicate 1.962 pachete de ţigări, 34.641 lei, 7.260 euro şi 104 dolari, bani proveniţi din comercializarea ţigărilor. Poliţiştii au mai ridicat în vederea continuării cercetărilor 3 autoturisme de lux şi 300 grame de bijuterii, au declarat reprezentanţii IPJ Galaţi. Pînă la închiderea ediţiei, instanţa nu se pronunţase asupra cererii de arest preventiv solicitată pe numele a 12 dintre cei reţinuţi. Alte şase au primit interdicţia de a părăsi localitatea. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 4481 zile, 11 ore, 17 minute, 14 secunde
POLITIEA VR . a descopret LUPA hahhhhhh
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.