Ultima oră

Nici un poliţist nu trage să fie şef la Secţia Dumitreşti

Aurelian Ivan
11 ian 2012 2970 vizualizări
Zona de pe Valea Rîmnicului este una destul de dificil de controlat, în contextul reorganizării poliţiei rurale u examenele pentru conducerea secţiilor de poliţie vrîncene continuă

Ieri a venit rîndul secţiilor de poliţie din localităţile Măicăneşti, Tulnici, Adjud şi Dumitreşti să intre în focurile "examenului". În urma susţinerii interviului structurat pe subiecte profesionale, posturile de şefi au fost ocupate după cum urmează: inspectorul de poliţie Nicuşor Scutaru şi-a adjudecat şefia secţiei de Poliţie Rurală Măicăneşti. La Tulnici, inspectorul Valentin Găină a cîştigat şefia unităţii unde lucra deja, iar al Adjud, în urma examenului, conducerea secţiei de poliţie îi revine inspectorului Daniel Dănilă. La Dumitreşti situaţia este nemaiîntîlnită pînă acum: nu s-a înscris nimeni să candideze pentru postul de conducere al secţiei de poliţie. Situaţia poate fi generată şi de faptul că zona este una destul de dificilă. Numai în comuna Dumitreşti sînt 16 sate răsfirate pe dealuri, ca să nu mai vorbim de localităţile arondate. La Gugeşti s-au înscris doi poliţişti, dar nu s-au mai prezentat la examen. În aceste două cazuri, examenele vor fi reprogramate. Astăzi este rîndul secţiilor de poliţie din Odobeşti şi Panciu să intre în febra examenului. Pînă acum, trei secţii rurale de poliţie din Vrancea şi-au găsit şefi. La Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) s-au susţinut examenele pentru ocuparea funcţiilor de şefi de poliţie de la secţiile rurale Focşani, Coteşti, Vidra. În urma susţinerii interviului posturile au fost ocupate de: subcomisar Petre Pană - Secţia 1 Poliţie Rurală Focşani, comisar Eugen Pîslaru - Secţia 3 Poliţie Rurală Vidra şi comisar şef Adrian Oprea - Secţia 5 Poliţie Rurală Coteşti. Deşi pentru pentru Secţia 2 Poliţie Rurală Gugeşti au existat doi candidaţi, comisar Cornel Moise şi subcomisar Iulian Slăvoiu, aceştia nu s-au prezentat la examen. Cele zece secţii de poliţie au fost înfiinţate anul trecut, ca urmare a reorganizării impuse de Ministerul Administraţiei şi Internelor, însă măsura a început să-şi arate limitele în special prin prisma creşterii numărului de infracţiuni. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.