Ultima oră

Buline roşii pe o clădire Romtelecom şi pe o anexă a Spitalului Militar

Mihaela Beșleagă
9 ian 2012 2449 vizualizări
Cele două clădiri expertizate sînt încadrate în clasa I de risc seismic, alăturîndu-se unei alte instituţii publice şubrede, Tribunalul Vrancea

În municipiul Focşani au apărut înainte de încheierea anului 2011 buline roşii pe clădiri de interes public. Astfel, sediul Tribunalului Vrancea nu mai este singurul “însemnat” cu o bulină care atestă gradul ridicat de pericol în caz de seism. Dacă treceţi pe lîngă fostul sediu al Romtelecom, vizavi de Prefectura Veche, veţi observa că pe imobil a fost lipită o bulină roşie inscripţionată cu “Clădire expertizată tehnic încadrată în clasa I risc seismic”. Şi unul din corpurile de clădire aparţinînd Spitalului Militar din Focşani a fost încadrat în clasa I de risc seismic şi a fost semnalizat ca atare. În primul caz, proprietarul clădirii, compania Romtelecom, a dispus efectuarea unei expertize seismice la sfîrşitul anului trecut, în urma căreia s-a determinat faptul că imobilul trebuie încadrat în prima clasă de risc seismic şi a fost marcat corespunzător, printr-o bulină roşie. “Acesta este un caz de proprietar responsabil, care a apelat la un expert şi a făcut o expertiză seismică. În urma raportului au concluzionat că imobilul este afectat serios şi au pus bulina roşie. Au făcut o treabă bună, conform legii”, ne-a spus Dragoş Micu, inspector de specialitate în cadrul Compartimentului de control al calităţii în construcţii Vrancea. În prezent, clădirea este nefuncţională. Tot conform legii, proprietarul unui imobil cu risc seismic are obligaţia, pe lîngă expertizare, şi de a consolida respectiva clădire. În caz contrar riscă amenzi cuprinse între 2.500 lei şi 75.000 de lei, conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă adoptat anul trecut de Guvern, prin care a crescut cuantumul amenzilor, fiind penalizate printre altele nerespectarea obligaţiilor privind expertizarea tehnică a clădirilor, a proiectării şi execuţiei lucrărilor de consolidare. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.