Ultima oră

Fata unui fost procuror vrîncean, alesă vicepreşedinte la CSM

Silvia Vrînceanu Nichita
8 ian 2012 3780 vizualizări
Pe 6 ianuarie 2012, în cadrul şedinţei de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aleasă în funcţia de Preşedinte al Consiliului, cu majoritatea de voturi a membrilor prezenţi, judecătoarea Alina Nicoleta Ghica.

În funcţia de vicepreşedinte al Consiliului a fost aleasă, cu majoritate de voturi, procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală. Aceasta este fiica unui fost procuror vrîncean, decedat în urmă cu zece ani. Ioan Hăineală a fost procuror în Parchetul Judeţean în perioada regimului comunist, după care a avansat pe diverse funcţii în parchete, inclusiv în Capitală, dupa 1989. În vîrstă de 35 de ani, Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost aleasă în ianuarie 2011 membru în Consiliul Superior al Magistraturii,din partea parchetelor de pe lîngă tribunale,pentru un mandat de 6 ani. Ea a candidat din partea Parchetului de pe linga Tribunalul Brasov. De loc din Bacău, ea a fost avocat, procuror, procuror şef la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bacău iar în ultimii ani a ocupat diferite funcţii de răspundere în aparatul guvernamental. Oana Schmidt-Haineala, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, a ajuns extrem de repede, in doar cateva luni - in timpul guvernului Adrian Nastase -, procuror-sef al Biroului de anchete speciale magistrati si politisti, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar apoi, in perioada ministeriatului Monicai Macovei, Oana Schmidt-Haineala a fost numita director al Directiei pentru Relatia cu Ministerul Public si de prevenire a criminalitatii si a coruptiei, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti. Presa centrala a scris ca ar fi implicata politic si ca ar fi omul serviciilor secrete. Haineala a fost consilier de stat in cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului PSD, Dan Nica, de loc din Panciu. Chiar daca s-a casatorit, ea si-a pastrat si numele de fata, in memoria tatalui ei. Judecătorul Alina Ghica a depus un proiect comun împreună cu procurorul Oana Schmidt Hăineală de conducere a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), apreciind că este necesară o echipă pentru a coordona forul magistraţilor. "Obiectivele pe care vrem să le promovăm în ceea ce priveşte CSM sunt comune. Independenţa magistraţilor trebuie să fie dublată şi de responsabilizarea acestora. Vrem să promovăm comunicarea publică a CSM şi comunicarea cu celelalte instituţii", a declarat, vineri, Alina Nicoleta Ghica, citată de Agerpres. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
anti-haimana, acum 3940 zile, 16 ore, 32 minute, 7 secunde
Pizzdda asta jegoasa si nemernica a ajuns in fruntea CSMului ?
Sorin, acum 3961 zile, 23 ore, 55 minute, 1 secunda
Toate odraslele gunoaielor ce-au condus justitia din Romania inainte de 1989 sunt acum promovate in aceleasi posturi de conducere pe care le-au ocupat si parintii lor ... Din categoria asta face parte citeste integral
mihaita, acum 4052 zile, 19 ore, 44 minute, 57 secunde
Cine putea sa ajunga in functii inalte decat copiii fostilor magistrati de dinainte de 89?Si mai e si urata !Brrrrr..!!!
melu bacauanu, acum 4498 zile, 8 ore, 9 minute, 27 secunde
Draga Silvia te anuntam ca dra Oana Handeala e de la noi din UNITATE! Poti dormi linistita!
romica, acum 4498 zile, 8 ore, 12 minute, 24 secunde
Se umple CSM-ul de vranceni...???? Sa vezi de acum incolo procedura gen PCR-PILE CUNOSTIINTE RELATII..Va dorim succes in dezorganizarea sistemului..!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.