Ultima oră

Revelionul, vîrf de sarcină pentru hotelieri

Silvia Vrînceanu Nichita
5 ian 2012 2541 vizualizări
Gradul de ocupare în principalele staţiuni montane româneşti, în perioada sărbătorilor de iarnă (24 decembrie 2011 – 2 ianuarie 2012), a fost de aproape 83%, vîrful fiind atins de Revelion, cînd gradul de ocupare a fost de 95%, potrivit datelor asociaţiilor profesionale din turism transmise Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

 Cel mai mare grad de ocupare în perioada sărbătorilor, în jur de 92%, a fost înregistrat în Bucovina, unde sînt clasificate 243 de structuri de cazare. Un grad de ocupare de  90% a fost înregistrat în staţiunile de pe Valea Prahovei. De altfel, staţiunile au fost cele mai aglomerate în perioada Revelionului. Satele turistice Lepşa şi Tulnici nu au intrat în statisticile Ministerului Turismului, însă şi aici a fost un grad de ocupare de peste 70%, potrivit informaţiilor culese de reporterii noştri. De altfel, şi hotelierii s-au declarat mulţumiţi, în condiţiile în care zăpada s-a lăsat aşteptată anul acesta. MDRT a derulat în ultimii doi ani  proiecte ce au vizat promovarea destinaţiilor româneşti atît din fonduri europene, cît şi din fonduri de la bugetul de stat. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.