Ultima oră

Prefectura vrea hotărîrile prin care amenzile au fost anulate

Mihaela Beșleagă
26 dec 2011 4417 vizualizări
Prefectul Sorin Hornea a cerut în cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural reprezentanţilor instituţiilor publice cu atribuţii de control să informeze Instituţia Prefectului cu privire la hotărîrile judecătoreşti definitive şi irevocabile prin care instanţa de judecată a dispus anularea proceselor verbale care constatau contravenţii sau prin care amenzile au fost transformate în avertismente.

 „Vrem să ne transmiteţi aceste hotărîri ale instanţelor pentru a vedea mai clar care este situaţia şi pentru a stabili modalitatea de reprezentare în instanţă”, le-a spus directorilor Hornea. Solicitarea vine în urma semnalării unui număr mare de procese verbale de stabilire de contravenţii sau procesare verbale de control care prevăd confiscarea de bunuri, care au fost anulate de instanţa de judecată. De altfel, se ştie că în judeţ există complicităţi între magistraţi, politicieni şi reprezentanţi ai unor firme şi chiar instituţii publice prin care amenzi de zeci de mii de lei pentru încălcări grave ale legilor sînt transformate în banale avertismente. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
anca, acum 4505 zile, 15 ore, 20 minute, 25 secunde
Bravo d-le prefect , sunt multi judecatori mana in mana cu avocatii partii adverse, ma bucur mult ca a-ti luat aceasta initiativa.
bosanceanu, acum 4506 zile, 1 ora, 14 minute, 26 secunde
FELICITARI d-le prefect pentru aceasta initiativa deoarece este mult haos in acest domeniu, un caz real al unui om de rand care s-a judecat cu o institutie obligata la informare pe un titlu executoriu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.