Ultima oră

Prima şedinţă de fond funciar la Prefectură, după două luni de pauză

Mihaela Beșleagă
8 dec 2011 2506 vizualizări
şi secretarii din primării sînt convocaţi azi de Prefectură la o şedinţă, în care vor afla mai multe despre aplicarea noului cod civil

La Instituţia Prefectului are loc azi prima şedinţă de fond funciar după două luni de pauză, determinate de lipsa subprefectului. Astăzi vor fi discutate documentaţiile trimise de la 20 de primării, la care se vor adăuga şi şapte contestaţii. Prefectul Sorin Hornea va prelua temporar atribuţiile subprefectului, pentru a debloca situaţia retrocedărilor. “A fost o mică aşteptare, dar colectivul a lucrat în acest timp, vom avea o şedinţă destul de lungă. Ca şi volum, prin această şedinţă vom intra în normalitate. În ceea ce priveşte secretariatul şedinţei şi toate atribuţiile subprefectului, ele se comasează în mîna prefectului”, a declarat Sorin Hornea. De asemenea, azi, de la ora 10.00, va avea loc la Primărie şi o şedinţă cu secretarii din primării. În cadrul întîlnirii va avea loc şi o prezentare a principalelor modificări ale codului civil, intrat în vigoare la 1 octombrie , mai ales în ceea ce priveşte actele de stare civilă, ocrotirea persoanei fizice, familie, contracte. Secretarii s-au confruntat cu probleme, aşa încît în aceste domenii nerespectarea noului cod a atras multe nelegalităţi în perioada care a trecut. De asemenea, Prefectura va face şi o analiză a activităţii privind modul de întocmire a actelor administrative pentru exercitarea controlului de legalitate, cu deficienţele care trebuiesc remediate. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.