Ultima oră

Turul Vrancei: Judecătorul Florin Stoica, nota 9,92 la proiectul de management

Ziarul de Vrancea
29 nov 2011 1853 vizualizări
Singurul magistrat vrîncean care candidează pentru o funcţie de conducere la instanţele din judeţ, Florin Stoica, preşedintele Judecătoriei Panciu, a obţinut nota 9,92 la susţinerea proiectului de management

Şi procurorii au obţinut note meritorii. Prim procurorul în funcţie de la Parchetul judeţean, Ion Lefter, a fost notat cu nota 9,42, în timp ce Luminiţa Dogaru a obţinut nota 9,17. Un rezultat mai modest l-a obţinut procurorul Nicolae Pîrcălăbescu la ambele proiecte, atît pentru Parchetul Vrancea cît şi la cel de la Panciu, fiind notat cu nota 5. Ultima probă, la începutul lunii viitoare, va fi susţinerea testării scrise. (G. S.)


Ţigările de pe piaţă, în legalitate


Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu au aplicat nici o sancţiune în urma controlului realizat în perioada 18 – 24 noiembrie pentru verificarea dispoziţiilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Acţiunea de control a vizat verificarea respectării prevederilor privind comercializarea produselor din tutun, dar şi verificarea respectării inscripţionării informaţiilor şi avertismentelor pe pachetele de ţigări. Au fost verificate 42 unităţi şi au fost luate prin sondaj 1.396 pachete de ţigări. După cum se ştie, la cererea autorităţilor, producătorii de produse din tutun au inscripţionat pachetele de ţigări cu imagini dure, unele chiar şocante, în încercarea de a determina consumatorii să renunţe la fumat. (R. M.)


Medicii cu rezidenţiat şi-au ales posturile


Medicii şi farmaciştii care au promovat concursul de rezidenţiat au mers ieri la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru a fi repartizaţi. Şapte medici şi doi farmacişti au intrat în posesia adeverinţelor care atestă posturile pe care le ocupă. Patru medici au optat pentru Spitalul Judeţean din Focşani, doi pentru Spitalul din Adjud şi unul pentru DSP Vrancea, în vreme ce cei doi farmacişti au dorit să ajungă la unităţile din Vidra şi Panciu. Un singur medic care a promovat concursul nu a fost repartizat deoarece a concurat pentru acelaşi post cu un coleg ce a obţinut un punctaj mai mare. Mediciniştii urmează să semneze contract de muncă cu unităţile, iar de la 1 ianuarie 2012 vor începe stagiul de pregătire în clinicile universitare. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.