Ultima oră

Turul Vrancei: Umbrărescu este aşteptat să asfalteze la Dumbrăveni

Ziarul de Vrancea
27 nov 2011 4837 vizualizări
Autorităţile locale din comuna Dumbrăveni aşteaptă ca angajaţii firmei lui Dorinel Umbrărescu, Spedition UMB Bacău, să vină să înceapă lucrările de asfaltare la DC 160.

Drumul a fost pregătit şi nu mai trebuie turnat decît asfaltul. „Finanţarea este asigurată prin HG 577/1997. Am primit acum vreo două luni finanţare 10 miliarde lei vechi, iar acum trei săptămîni încă 5 miliarde lei. Sperăm ca temperaturile să permită asfaltarea, pentru a nu pierde banii avînd în vedere că se apropie sfîrşitul anului”, a declarat primarul democrat - liberal Ionel Strîmbei. Potrivit informaţiilor noastre, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu nu a demarat lucrările supărat pentru faptul că au fost probleme cu finanţarea DN 2D Focşani – Ojdula. Este posibil ca acesta să revină la sentimente mai bune după vizita de sîmbătă din Vrancea a ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. (Mihai BOICU)


Amenzile pentru pîrloage, adoptate în două săptămîni


Ordonanţa privind igienizarea terenurilor nelucrate ar putea fi adoptată de Guvern în două săptămîni, potrivit ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără. Acesta a precizat că prevederile actului normativ se vor aplica tuturor deţinătorilor de terenuri, inclusiv autorităţilor publice. Sancţiunile vor pleca de la 200 lei şi vor creşte gradual la 300, respectiv 400 de lei pentru fiecare an în care terenurilor nu sînt igienizate. Ministrul Agriculturii a afirmat că autorităţile nu pot obliga oamenii să cultive terenurile, dar îi pot determina să le igienizeze. La nivel naţional, în acest an au rămas necultivate suprafeţe de circa 800 de hetare. În Vrancea, potrivit oficialilor Direcţiei Agricole, suprafeţele nelucrate au scăzut la jumătate faţă de anul trecut, situîndu-se undeva între 3.700 ha- 4.200 ha. (Mihai BOICU)


Consiliul Local al tinerilor îl celebrează pe “Moş Crăciun European”


Conducerea Consiliului Local al Tinerilor a cerut Primăriei Focşani un buget de 4.035 lei pentru organizarea celei de-a cincea ediţii a proiectului “Moş Crăciun European”. Proiectul se va desfăşura în perioada 15 - 22 decembrie la Ateneul Popular Maior Gh. Pastia şi va avea ca scop promovarea spiritului de competivitate, informarea tinerilor asupra tradiţiilor şi obiceiurilor de Crăciun din alte ţări europene prin realizarea unor activităţi de divertisment, stimularea implicării elevilor şi unităţilor şcolare în activităţi extra-şcolare, creative. În cadrul unui spectacol concurenţii vor participa la mai multe probe precum “Miss Crăciuniţa şi Mister Crăciun”, cultură generală, o probă artistică şi una de film. La concurs vor participa 12 licee din Focşani şi este aşteptată o audienţă de 500 de persoane cel puţin. De asemenea, 1.680 lei au ca destinaţie materiale de promovare, iar 2.355 lei reprezintă banii care se vor oferi sub formă de cadouri cîştigătorilor. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.