Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
26 nov 2011 1569 vizualizări
Autorii tîlhăriei de pe strada Popa Şapcă au fost arestaţi

Marius Buga, de 21 de ani din Ţifeşti, şi Dan Valentin Dogaru, de 22 de ani, din Vidra, au recunoscut în faţa instanţei că au tîlhărit la începutul acestei săptămîni o femeie pe strada Popa Şapcă din municipiu. Judecătorul a decis arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile. Aceştia au profitat de faptul că victima, în vîrstă de 59 de ani, era singură şi i-au smuls acesteia poşeta în care se afla suma de 20 de lei şi două telefoane mobile. Fapta s-a produs luni seara, la adăpostul întunericului. Victima a ajuns la spital cu mai multe traumatisme după ce a încercat să-şi apere bunurile. În cursul zilei de joi, tinerii au fost identificaţi şi reţinuţi. Instanţa a decis tot vineri arestarea pentru 29 de zile a lui Timel Ali, în vîrstă de 32 de ani din Ciorăşti, care, împreună cu Siminică Cot şi Mitică Ghiulea, au spart un magazin de unde au sustras bunuri în valoare de 2.900 lei. Pe numele celor doi, instanţa a încuviinţat prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arestare preventivă. (G. SAVA)

Adeverinţe de la APIA pentru fermierii care vor credite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru fermierii care vor să contracteze credite de la băncile care au încheiat convenţii cu instituţia. Aceasta va elibera solicitantului o adeverinţă prin care confirmă că a depus cerere de plată pentru măsurile de dezvoltare rurală în Campania 2011 şi că, pînă la data emiterii adeverinţei, au fost efectuate toate controalele şi verificările administrative. Valoarea creditului este de pînă la 80% din valoarea sumelor calculate conform adeverinţei eliberate de APIA, iar sumele sînt garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural. De menţionat că băncile implicate în acest program pot impune propriile condiţii de creditare şi, în consecinţă, pot cere garanţii suplimentare din partea fermierilor. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.