Ultima oră

Delmar, prima seară de concurs

Aurelian Ivan
17 nov 2011 1301 vizualizări
Doi vrînceni în prima seară de concurs la Festivalul de Muzică Uşoară “Florentin Delmar”

A început Festivalul de Muzică Uşoară “Florentin Delmar”. Cu un juriu prezidat de cunoscutul compozitor Horia Moculescu şi cu un buget de 6000 de euro, cel mai cunoscut brand al Focşaniului este din nou în lumina reflectoarelor. În prima zi de confruntare, pe scena Ateneului, au urcat  7 concurenţi, printre ei şi doi vrînceni. Prima care a cîntat a fost o bucureşteancă în vîrstă de  19 ani, Simona Ion. A fost urmată de Andreea Cătălina Ţucă, o tînără din Adjud, care are doar 16 ani. A cîntat două pese romaneşti, una aparţinînd regretatei Mădălina Manole. Cea de-a treia concurentă a fost Mihaela  Aniciu, în vîrstă de 18 ani, din Turnul Severin. Ea a încercat să “seducă” juriul cu aceeaşi piesa a Mădălinei Manole cîntată cu cîteva minute în urmă de tînăra din Adjud. Singurul băiat din prima seară de concurs este un tînăr din Focşani, Răzvan Baciu - o voce prea puternică pentru micuţa sală a Atenului Popular. Cea care a încheiat seara a fost Iolanda Ulmeţeanu din Constanţa, o tînără de 17 ani. Juriul, din care face parte şi cunoscuta cîntăreaţă de muzică Uşoară, Mihaela Mihai, a urmărit cu atenţie concurenţii şi va acorda un premiu special pentru cea mai bună interpretare a uneia dintre melodiile compozitorului focşănean Florentin Delmar, un premiu în valoare de 400 de euro. Jurizarea se va face separat de interpretarea şi prezentarea generală a concurenţilor. În cadrul concursului se vor acorda patru premii: Marele Premiu şi Trofeul „Florentin Delmar” – 500 euro, premiul I – 300 euro, premiul II - 200 euro şi premiul III – 150 euro. Juriul este prezidat, ca şi în anii trecuţi, de compozitorul Horia Moculescu, care va nota concurenţii alături de compozitorul Viorel Gavrilă, interpreta Mihaela Mihai, Ştefan Naftanailă de la redacţia muzicală a RadioRomania Actualităţi, Valentin Gheorghiţă, directorul Ateneului şi Liviu Topală, referent cultural la Ateneu. Prima seară de concurs a fost încheiată de trupa Vunk. Festivalul de Muzică Uşoară “Florentin Delmar”de la Focşani a ajuns în acest an la cea de-a XXXVI -a ediţie.  (A. I.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.