Ultima oră

Un prinţ în vizită prin Vrancea

Aurelian Ivan
13 nov 2011 3024 vizualizări
Prinţul de Bavaria, Ludwig Bayern, ca să ajungă în Vrancea, a mers cu trenul de la Bucureşti u el a vizitat stadiul proiectelor sociale ale Crucii Roşii de la Homocea, Mărăşeşti şi Vîrteşcoiu

La sfîrşitul săptămînii trecute, Filiala de Cruce Roşie Vrancea a primit vizita prinţului de Bavaria, Ludwig Bayern, care a fost însoţit de Stephan Warsberg, cei doi fiind reprezentanţi ai Fundaţiei Hilsfverein Nyphenburg e.V., Germania, partener al filialei de aproximativ 10 ani. Obiectivul vizitei a fost monitorizarea investiţiilor finanţate de Fundaţia Hilsverein în anul 2011. Este vorba despre Complexul Sociomedical II Mărăşeşti, proiect ce îşi propune facilitarea accesului cetăţenilor de etnie romă la servicii socio-medicale şi de igienă în cadrul Complexului de Sănătate Mărăşeşti II, servicii dublate cu unele educative, printr-un proiect interrelaţionat, dezvoltat simultan, anume Clubul Copiilor "De la A la Z pentru viaţă" Mărăşeşti. Al doilea proiect vizează dezvoltarea unui set de deprinderi de bază, de abilităţi de viaţă în rîndul copiilor de etnie romă beneficiari, prin intermediul a cinci ateliere: atelier IT, atelier creativ, atelier de management al vieţii personale şi gastronomie, atelier foto, atelier sănătate şi prim ajutor. Lucrările de la Mărăşeşti au fost găsite într-un stadiu mult mai avansat decît termenul stabilit prin contract. "Sîntem onoraţi de prezenţa prinţului Ludwig Bayern , pentru a doua oara, la Filială şi în acelaşi timp extrem de recunoscători pentru înfiinţarea şi susţinerea atîtor proiecte sociale pe raza judeţului nostru, mă bucur, de asemenea, pentru posibilitatea pe care o are comitetul Filialei Vrancea de a dărui copiilor de etnie romă din Modruzeni, un Club al lor, în care sperăm să găsească acea şansă în plus pentru viitorul lor – educaţia, dezvoltarea abilităţilor lor de viaţă", a declarat Rodica Davidean, directorul filialei judeţene a Crucii Roşii.

Prinţul a mîncat preparare tradiţionale

De asemenea, vizita a monitorizat şi investiţiile realizate în localitatea Homocea, anume Centrul Social şi Clubul Copiilor "O şansă în plus pentru viitor". Delegaţia a avut plăcuta supriză de a găsi la Centrul Social şi Clubul Copiilor “O şansă în plus pentru viitor” Homocea atelierele de dezvoltare a abiltăţilor de viaţă funcţionale, atît Atelierul Creativ şi cît şi cel de Gastronomie. Mai mult decît atît, cei doi oaspeţi au servit prînzul la Club, cu preparate tradiţionale romaneşti, specifice zonei. Această deplasare a fost o experienţă inedită pentru cei doi oaspeţi, care au călătorit cu trenul dus-întros de la Bucureşti, pentru a vedea cum se călătoreşte în Romania. Vizita în teren s-a încheiat la Casa Bavareză Vîrteşcoiu, unde oaspeţii au petrecut cel mai mult timp, discutînd cu fiecare vîrstnic. Oaspeţii au fost impresionaţi de rituarile ortodoxe legate de înmormîntare. "Vom reveni într-o nouă vizită, în primăvara anului viitor. Apreciem nivelul profesionist la care se lucrează aici, în Filiala Vrancea şi complexitatea muncii realizate, mai ales că este făcută aproape în totalitate cu voluntari. Avem încredere în capacitatea organizaţională a Filialei, testată în timp, motiv pentru care avem curajul să iniţiem noi proiecte împreună, în viitor", a declarat Ludwig Bayern, Prinţul Bavariei. (Aurelian IVAN)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.