Ultima oră

Porci mistreţi salvaţi din apele unui canal

Mihaela Beșleagă
9 nov 2011 1920 vizualizări
Misiune de salvare inedită! Ieri dimineaţă, personalul de la Asociaţia Judeţeană a Vînătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea – Clubul Adjud, a intervenit pentru a salva din apa unui canal şapte porci mistreţi

Sub coordonarea inginerului Eugen Vieru, de la AJVPS Adjud, vînătorii au încercat să salveze animalele sălbatice care au căzut în canalul de fugă de la barajul de la Bereşti, pe Siret, la limita judeţelor Vrancea şi Bacău. Şase din cei şapte porci mistreţi au fost scoşi din apă şi, astfel, au fost salvaţi de la înec. “Sub coordonarea inginerului de la Clubul Adjud, Eugen Vieru, personalul AJVPS a salvat în această dimineaţă (ieri, n. r.) şase porci mistreţi din cei şapte care au căzut în canal”, ne-a declarat Mircea Grosu, purtătorul de cuvînt al AJVPS Vrancea. O intervenţie similară a avut loc şi marţi, cînd pompierii militari din Bacău  au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unor mistreţi din apele unui canal. Doi porci mistreţi au fost salvaţi, fiind scoşi cu ajutorul unei coarde făcută laţ în jurul animalelor. Misiunea de salvare a animalelor sălbatice a fost dificilă, după cum au spus pompierii. Se pare că animalele au venit în grup, în fugă spre canal, dinspre pădurea din apropiere şi întrucît în zonă nu există plase de protecţie, animalele au plonjat în lacul de acumulare. (Mihaela BEŞLEAGĂ)
Mai jos puteţi urmări un material video de la salvarea mistreţilor, surprins de reporterii unei televiziuni din Bacău
http://www.youtube.com/watch?vaxqfee_UsfkQ&featureaplayer_embedded#!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.