Ultima oră

Vînzători de perdele, hoţi sub acoperire

Ziarul de Vrancea
4 nov 2011 1401 vizualizări
Cinci pesoane din Mizil veniseră în Vrancea la vîndut perdele u intenţia era însă de a fura bani din locuinţele persoanelor singure şi în vîrstă u una dintre hoaţe a fost reţinută ieri pentru 24 de ore

Un grup de rromi prahoveni a încercat să dea mai multe bufuri în Vrancea după o metodă încercată anterior şi de alţi infractori. Cei cinci umblau pe la ţară, în special pe la persoane în vîrstă, unde, sub pretextul faptului că vînd perdele, aflau unde ţin aceştia banii. La un moment dat, cînd cumpărătorul era atent în special la marfă, unul dintre membrii grupului intra în casă şi fura banii. Poliţiştii de la Coteşti au stabilit că cei cinci au mers la locuinţa Elenei Damian, 80 ani, din localitate. Două dintre femei au strigat la poartă, au intrat apoi în curtea femeii pentru a-i vinde perdele. Cele două s-au oferit să cumpere sticle, iar după ce bătrîna a scos banii pentru a plăti marfa, Eugenia Gheorghe, 38 ani, a pătruns în casă şi a luat suma de 3.000 lei şi un telefon mobil în valoare de 1.000 lei. La scurt timp, poliţiştii au depistat alte persoane care o ajutau pe femeie: Emil S., 31 ani, Marcel G.,  38 ani, Ghiocel M., 32 ani şi Roxana G., 33 ani, toţi din Mizil, judeţul Prahova. Oamenii legii  au găsit în torpedoul maşinii hoţilor bunurile reclamate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat şi s-a luat măsura reţinerii Eugeniei Gheorghe pentru 24 de ore. Femeia a fost arestată pentru 29 de zile în cursul după amiezii de vineri.  Anul trecut, în luna decembrie, procurorii vrînceni au mai avut de a face cu un caz similar, un grup de opt craioveni care acţionau fix după aceeaşi metodă, în zonele rurale din judeţ. Cei opt au reuşit ca, în perioada mai- decembrie 2010, să sustragă importante sume de bani de la persoane cărora le băteau la poartă sub pretextul că vor să cumpere miere, miez de nucă, ţuică sau vin. Numai de la o singură familie din comuna Slobozia Ciorăşti, infractorii au reuşit să plece cu suma de 3.000 euro. După ultima lovitură, soldată cu un eşec, o femeie a reţinut marca maşinii cu care se deplasau craiovenii şi a alertat poliţia, care i-a reţinut pe infractori. Poliţiştii i-au avertizat în repetate rînduri pe cei interesaţi de a-şi procura bunuri de la vînzători ambulanţi să fie deosebit de atenţi pentru a nu fi păgubiţi. (Gabriel SAVA, Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.