Ultima oră

Video!!!O săptămînă de serbări la Adjud

Aurelian Ivan
23 oct 2011 1616 vizualizări
Mii de adjudeni sînt aşteptaţi în centrul oraşului la manifestările dedicate “Toamnei Culturale Adjudene”, care se vor încheia joi u de Sfîntul Dumitru, patronul spiritual al oraşului, adjudenii sînt invitaţi la hramul bisericii

În oraşul Adjud este sărbătoare mare. “Toamna Culturală Adjudeană” a ajuns la a 34-a ediţie şi este în plină desfăşurare. Evenimentul a început de vineri, 21 octombrie, şi se va încheia joi, pe 27 octombrie. Vor fi şapte zile de concerte în aer liber, vernisaje, lansări de carte şi simpozioane. Toate acestea sînt bine asezonate şi cu distracţiile bîlciului organizat în oraş, de unde nu lipsesc vinul, micii şi fripturile la grătar, dar nici distracţiile pentru cei mici. Întreaga manifestare are loc pe platoul din faţa Casei de Cultură “Tudor Vornicu”. Organizatorii evenimentului sînt Primăria Municipiului Adjud şi Casa de Cultură “Tudor Vornicu”. Cu mic cu mare, adjudenii au umplut în acest sfîrşit de sătămînă spaţiul din faţa scenei. “Este o manifestare care a intrat în tradiţia localităţii şi a judeţului. S-a impus deja în calendarul activităţilor care se desfăşoară pe plan naţional. Prima ediţie a fost organizată în 1976. Pentru o perioadă de doi ani după 1990 tradiţia acestei manifestări a fost întreruptă, pentru ca din 1992 să fie reluată. În acestă perioadă vom organiza spectacole în aer liber, dar şi în sală, vor fi expoziţii şi simpozioane”, ne-a declarat Ion Catană, directorul Casei de Cultură “Tudor Vornicu”. Formaţii precum Connect-r şi Autentic i-au încîntat pe tineri, iar Ansamblul Profesionist “Ţara Vrancei”, Mioara Velicu şi Geta Postolache au adus bucuria celor trecuţi de prima tinereţe. Miercuri este sărbătorit Sfîntul Dumitru, patronul spiritual al oraşului Adjud, ocazie cu care se va oficia Hramul Bisericii “Sfîntul Dumitru”. În aceeaşi zi, în piaţa şi obor se va desfăşura Tîrgul tradiţional de toamnă. Joi, 27 octombrie, se încheie “Toamna Culturală Adjudeană” cu un moment important pentru cultura şi istoria locală: un simpozion legat de faimosul inginer roman Gheorghe Balş, omul care a lucrat la renumitul pod de la Cernavodă. Cu această ocazie va fi dezvelit bustul inginerului roman născut în anul 1868 la Adjud şi decedat la Bucureşti în anul 1934. La această manifestare sînt aşteptate şi rude ale reputatului inginer. În acelaşi timp au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Ministerului Culturii, precum şi ai autorităţilor judeţene. Astăzi, începînd cu ora 14.00, la Casa de Cultură din Adjud are loc evenimentul “In Memoriam - Emil Bota, 100 de ani de la naştere”, iar mîine, tot la Casa de Cultură, va avea loc spectacolul de teatru “O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale, în prezentarea Teatrului municipal “Bacovia“, din Bacău. (Aurelian IVAN)

Imagini de la evenimentul care se desfăşoară în centrul oraşului Adjud puteţi vedea pe platforma Webtv a Ziarului de Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.