Ultima oră

Turul Vrancei-Săpunaru în proces cu Soare

Ziarul de Vrancea
11 oct 2011 1161 vizualizări
Astăzi, la Tribunalul Vrancea este termen în procesul dintre Nini Săpunaru şi Marcel Soare, în privinţa Fundaţiei „Viitorul Vrancei”.




 Liberalii şi democraţii au ajuns la cuţite după ce aceştia din urmă i-au exclus pe liberali din organizaţie. La mijloc par a fi reproşuri de neplată a cotizaţiilor, gruparea Momanu-Soare avînd în intenţie să-l taxeze pe Săpunaru pentru că sediul PNL din Independenţei îşi desfăşoară activitatea în spaţiul aparţinînd Fundaţiei. (I. C.)

PSD se pregăteşte de Consiliul Naţional

Social democraţii vor discuta în perioada 21-22 octombrie despre Statul social responsabil şi Democraţie şi libertate în cadrul Consiliului Naţional al PSD. Reuniunea va avea ateliere de lucru specializate şi dezbateri doctrinare şi ideologice şi va avea loc la Palatul Parlamentului. Cu o seară înainte, social democraţii se vor întîlni în cadrul Comitetului Executiv al PSD, de unde nu va lipsi nici Marian Oprişan, vicepreşedinte al PSD. În prima zi a Consiliului vor avea loc, dimineaţă, reuniuni ale organizaţiilor de Tineret, Femei, Pensionari şi Diaspora, iar după-amiază vor avea loc ateliere de lucru, pe domenii precum educaţie, sănătate, agricultură, cultură, justiţie, administraţie, care ar urma să fie moderate de personalităţi din afara PSD. (I. C.)

foto
Au furat de la stupii cu miere

Poliţiştii din Panciu cercetează împrejurările în care un apicultor din comuna Cîmpuri a rămas fără o parte din stupii pe care îi deţine. Anişoara P. a sesizat poliţia că în perioada 07-10 octombrie, persoane necunoscute i-au sustras 48 de rame din stupii pe care îi deţine şi care erau depozitaţi într-o grădină. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor. Ramele furate nu pot fi folosite decît tot de un apicultor, astfel încît poliţiştii iau în calcul ca furtul să fie comis tot de o persoană care creşte albine. Oamenii legii nu exclud însă şi varianta ca autorii să fi dorit să-i facă rău proprietarei acestor stupi. (D. C.)

Second hand-urile, pline de nereguli

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au desfăşurat un control în cadrul căruia din 12 administratori de magazine second hand verificaţi, doar doi au fost găsiţi în regulă. La un operator economic controlat s-au constatat lipsa documentelor care certificau efectuarea operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie, pentru 40 kg haine de 320 lei. Lotul de haine a fost retras de la vînzare. O altă abatere a constat în afişarea anunţului “Reduceri toate produsele la 5 lei”, produsele avînd şi preţul vechi fără a se indica perioada de timp în care se desfăşoară promoţia. Alţi doi operatori economici aveau cîntare neverificate metrologic. Informarea incompletă sau incorectă a cetăţenilor referitor la provenienţa, caracteristicile produselor, gradul de uzură al hainelor sînt doar cîteva din abaterile vînzătorilor de haine la mîna a doua. La final, comisarii au aplicat amenzi de 5.900 lei, dar şi şapte avertismente. (S. T.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.