Ultima oră

Ucis pentru o şapcă

Ziarul de Vrancea
10 oct 2011 1137 vizualizări
aschetbalistul american, mort duminica seara în urma unei altercaţii într-o discotecă din Giurgiu, a fost agresat pentru că a pus o şapcă pe capul unei fete din club, susţin martorii n principalul suspect se lăuda pe site-urile de socializare cu relaţiile din lumea interlopă

Ionuţ Adrian Tănăsoaia, tînărul care l-a lovit pe baschetbalistul american într-un local din Giurgiu, ar fi un apropiat al lui Florin Grecu, unul dintre fiii liderului grupării interlope "Butoane". Agresorul are profil pe Facebook, unde îşi spune "Gypsy Gypsanu", într-una din fotografii el pozînd alături de Florin Grecu. Tănăsoaia s-a predat Poliţiei din Giurgiu, ieri dimineaţă, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de către procurori, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri cauzatoare de moarte.
Suspectul a fost audiat şi şi-a recunoscut fapta, afirmînd că i-a dat un pumn baschetbalistului, care a căzut şi s-a lovit cu capul de pardoseala de ciment.
Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit duminică după-amiază, la scurt timp după ce a ieşit din sala de operaţie. Concluziile preliminare ale raportului de autopsie în cazul baschetbalistului arată că decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.

"Nu a înţeles reproşurile"

Ionuţ Tănăsoaia (25 de ani) a fost arestat aseară de Tribunalul Giurgiu pentru 29 de zile, instanţa admiţînd astfel cererea procurorilor. În dosar, au fost audiaţi mai mulţi martori, care au descris împrejurările care au condus la conflictul spontan între cei doi. Astfel, s-a stabilit că Hardy Chauncey dansa printre ceilalţi tineri - aşa cum proceda de obicei - şi la un moment dat şi-a pus şapca pe capul Alinei R, care dansa alături Şerban C., martor în dosar. "Întrucît victima nu cunoştea limba română, nu a înţeles reproşurile martorului (n.r. - aflat în stare de ebrietate), motiv pentru care a intervenit şi inculpatul (Ionuţ Tănăsoaia). Victima, prin gesturi, i-a dat de înţeles inculpatului că nu cunoaşte limba română, însă acesta i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în bărbie. Victima a fost proiectată şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans, situată la o diferenţă de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima în momentul lovirii. Urmare a evenimentului respectiv, s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, participanţii la discotecă părăsind clubul", consemnează procurorul de caz.
Americanul Hardy Chauncey a fost cel mai bun jucător în meciul de sâmbătă seara, pe care echipa sa l-a cîştigat, în prelungiri, cu Dinamo Bucureşti, scor 91-86. Americanul a înscris 22 de puncte, aflîndu-se pe teren tot meciul.

Îngrijorare la ambasada SUA

Ambasada SUA la Bucureşti a transmis ieri condoleanţe familiei baschetbalistului american decedat la Giurgiu, declarîndu-se totodată îngrijorată de circumstanţele în care s-a produs incidentul. "Adresăm cele mai sincere condoleanţe familiei celui decedat. Îi sprijinim în aceste momente dificile", a afirmat ambasada americană. "Sîntem îngrijoraţi cu privire la circumstanţele în care s-a produs decesul acestui cetăţean american şi vom urmări atent evoluţia anchetei", mai precizează misiunea diplomatică. Ambasada a adăugat că, din respect faţă de dreptul la intimitate a familiei celui decedat, nu va face alte comentarii în acest moment.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
In memoria jucatorului de baschet Hardy Chauncey, acum 4587 zile, 12 ore, 57 minute, 31 secunde
Va asteptam astazi, 11 octombrie 2011, la orele 19.30, in fata Salii Polivalente din Focsani pentru a aprinde o lumanare in memoria jucatorului de baschet Hardy Chauncey.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.