Ultima oră

Focşaniul a atras bani europeni pentru sistemul de încălzire

Ziarul de Vrancea
10 oct 2011 654 vizualizări
Focşaniul se află printre cele şapte municii din ţară care au atras fonduri europene pentru proiecte de reabilitare a sistemelor de încălzire urbană.

Conform unui raport al Institutului pentru Politici Publice (IPP) bugetele acestor proiecte variază între 38 de milioane de euro la Focşani şi 70 de milioane de euro la Bacău. „Problematica sistemelor de încălzire centralizată continuă să rămînă fragmentată, deoarece prin Programul Operaţional de Mediu se finanţează exclusiv investiţii din perspectiva reducerii gradului de poluare, în timp ce obiectivul de eficienţă energetică este subsumat altui Program Operaţional - cel de Creştere a Competitivităţii Economice”, arată raportul Institutului de Politici Publice. După cum se ştie, situaţia societăţii de termoficare din Focşani, ENET SA, este una critică, în condiţiile în care centrala oraşului nu mai oferă apă caldă din luna iulie. ENET a anunţat că de pe 7 octombrie a început probele de presiune pentru încălzire, însă nu se ştie dacă se va folosi păcura sau gazul metan. Cît priveşte apa caldă, poate la jumătatea acestei săptămîni …


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.